Britten nemen leiding Center Parcs over van Nederlanders

Het Britse concern Scottish & Newcastle Breweries is bezig de Nederlanders in de top van dochter Center Parcs te vervangen door Britten....

Van onze verslaggever

Peter de Waard

ROTTERDAM

Robinson was voor Scottish & Newcastle (naast exploitant van vakantieparken ook een grote brouwerij) tot nu actief in de retaildivisie, waarbij met name de talrijke pubs in Groot-Brittannië onder zijn verantwoordelijkheid vielen. Hij zal nu de acht vakantieparken van Center Parcs in Nederland, België en Duitsland gaan leiden.

Flink zegt wegens verschil van inzicht met de huidige leiding van Center Parcs in Nederland te zijn vertrokken. 'Het verschil spitst zich toe op het tempo en de prioriteit van de moderniseringen', zegt hij. Verder wil hij dat niet toelichten.

Begin vorig jaar maakte Center Parcs bekend de parken in Nederland en België fors te moderniseren en allerlei spectaculaire nieuwe attracties te bouwen. Een deel van die plannen, waarvoor 150 miljoen gulden was gereserveerd, is tot nu toe gerealiseerd.

Flink (43) heeft vijftien jaar bij Center Parcs gewerkt. Hij zegt het jammer te vinden dat hij niet wordt opgevolgd door een Nederlander. Hierdoor gaat, zo erkent hij, het Nederlands karakter van het bedrijf steeds meer verloren. 'Er is niets aan te merken op de Britten. Het zijn hele bekwame mensen. Maar in de top is er sinds twee jaar geleden wel veel veranderd.'

Scottish & Newcastle Breweries nam Center Parcs in 1989 voor meer dan een miljard gulden over van Piet Derksen. Afspraak was dat het Nederlands karakter van het bedrijf behouden zou blijven.

Ruim anderhalf geleden werd bestuursvoorzitter H. Westerlaken echter al vervangen door een Brit; John Dalgety is sinds begin 1996 de baas bij Center Parcs in Rotterdam.

Ook W. Meulemans, directeur juridische zaken van Center Parcs, heeft aangekondigd per 1 december op te zullen stappen. Van de oude top van het bedrijf is alleen de financiële topman J. Versloot nog over.

Een woordvoerster van Center Parcs zegt dat het hoofdkantoor in Rotterdam zal blijven. 'Mijnheer Robinson krijgt nu een stoomcursus Nederlands.'

Meer over