Britse Queen valt huwelijksceremonie binnen

De Britse Queen Elizabeth heeft zich als een ware 'wedding crasher' bewezen. De Queen en haar man Prins Philip wandelden gisteren doodgemoedereerd de huwelijksceremonie in het stadhuis van Manchester binnen waar een Britse man en vrouw elkaar zojuist het jawoord hadden gegeven.

Queen Elizabeth II. Beeld reuters
Queen Elizabeth II.Beeld reuters

Elizabeth en haar man waren in Manchester om er de lunch te gebruiken, en maakten van de gelegenheid gebruik om het koppel hun felicitaties persoonlijk over te brengen. Helemaal toevallig was het bezoek overigens niet. De bruidegom was op de hoogte van het tripje van de Queen naar Manchester op de dag van zijn huwelijk. Als grap stuurde hij een uitnodiging naar Buckingham Palace, waar de Britse vorstin woont.

De man kreeg een beleefd briefje terug waarin de uitnodiging werd afgeslagen. In het geheim organiseerden paleismedewerkers echter dat de Queen op zijn grote dag erbij zou zijn.

'Het was heel bijzonder. We vonden het zo aardig dat ze de tijd voor ons wilde nemen om met ons te praten', meldde een nog wat verbouwereerde bruid in de Engelse tabloid The Sun.

Het echtpaar mocht ook op de foto met het hoge bezoek.

Koningin Elizabeth was in Manchester als onderdeel van haar Diamond Jubilee tournee. Elizabeth viert daarmee haar zestig jaar op de troon.

Meer over