Brieven: Wat zou Pim ervan hebben gevonden?

Het kabinet-Balkenende III is er, een minderheidskabinet met de steun van onder andere de LPF...

Het is interessant om te zien hoe zich een nieuw politiek fenomeen ontwikkelt: de VVD en CDA proberen over hun graf heen te regeren maar van de LPF kun je alleen nog maar zeggen dat ze vanuit hun graf regeren. Benieuwd wat Pim daarvan gevonden zou hebben. De geloofwaardigheid van de politiek wordt er wat mij betreft niet groter op.

Bathmen Roel de Leeuw

Machtsmasochisme
Wat een machtsmasochisme van onze premier. Hij wil nog een keer vallen!

Machtsmasochisme
Leeuwarden Jan Atze Nicolai

Broekriem
Dat de politiek er een zootje van maakt, is jammer, maar niet onoverkomelijk. Het dagelijks leven gaat gewoon door. Maar dat er wederom zoveel geld over de balk wordt gesmeten door halve maatregelen zonder resultaat, dat vind ik weerzinwekkend.

Broekriem
Zo langzamerhand ben ik het spuugzat. Wat het volgende kabinet ervan bakt – het zal niet veel uitmaken. Broekriem, zure appel, daadkracht, vruchten plukken: het zal allemaal wel weer voorbij komen.

Broekriem
Ik weet inmiddels echter niet meer op wie ik moet stemmen. Jawel, een betrouwbaar iemand, dat zou mooi zijn.

Broekriem
Groningen Ronald Paul van Duuren

Clown
Wat een bijzondere foto van Wouter Bos (Binnenland, 1 juli). De clown met dat kinderachtige gezicht die zijn stropdas afdoet na het bezoek aan de koningin. Je moet er toch niet aan denken dat zo’n figuur ons land in het buitenland vertegenwoordigt. Geef mij maar Harry Potter!

Clown
Vlijmen Hans Dijkstra

Kleur
Na het debacle van paars en twee mislukte kabinetten Balkenende is het de beurt aan onze oud-minister-president Ruud Lubbers. Het was een peulenschil voor hem.

Kleur
Met hulp van de LPF en de Christenunie is er een Kamermeerderheid die Balkenende III tot aan de verkiezingen in het zadel houdt. Gewoon een rechts kabinet dus.

Kleur
Het is tenminste eindelijk weer een keus voor een politieke kleur. En het is ook de keus van u en ik. Natuurlijk, want dat is nou eenmaal doodgewoon het gevolg van onze parlementaire democratie.

Kleur
We bepalen in Nederland als kiezer slechts onze partijvoorkeur en niet de samenstelling van de regering.

Kleur
De kiezer kan er nu eenmaal niets aan doen als we in Den Haagteveel kleuren krijgen die Nederland moeten besturen. Dan krijg je gedonder. Of we gaan polderen, en doen water bij de wijn zodat Nederland vertroebelt (de kabinetten Kok in de jaren negentig), of er worden keuzen gemaakt en de sterksten blijven over, zoals is gebleken. Misschien gaan we het toch nog een keer doen zoals de Britten en de Amerikanen? Van mij mag het morgen zo zijn!

Kleur
Kampen Wim Stolk

Mallebrootje
Er is alom waardering voor drs. Mallebrootje, de befaamde politicus uit Elst. Hij neemt ongetwijfeld afscheid met een feestelijke receptie. Donkere wolken hangen echter boven het land van boer Biet.

Mallebrootje
Hoe komt de politicus aan de titel doctorandus? In de tijd dat hij in Wageningen studeerde (Binnenland, 4 juli), kon je daar zeker geen doctorandus worden. Heeft de heer Mallebrootje zijn titel gekocht? Of heeft het jonge ding uit de achterban meegewerkt om hem soepel aan die titel te helpen? Het lijkt mij noodzakelijk dat de Tweede Kamer een grondig onderzoek instelt. De Kamer is voor minder teruggeroepen.

Mallebrootje
Olst Gosse Jongstra

Poppenkast
Er is een absoluut record gebroken! Binnen een week hebben informateur en formateur hun werk gedaan, iets wat onder normale omstandigheden maanden duurt.

Poppenkast
De politici moeten hoognodig met vakantie, tot begin september nog wel. Daarna nog geen twee maanden politiek bedrijven voordat eind oktober de deur weer op slot gaat in verband met de verkiezingen op 22 november. Over poppenkast gesproken.

Poppenkast
Pesse J. van Herk

Overstap
Het LPF-kamerlid Margot Kraneveldt maakt de overstap naar de PvdA. Volgens eigen zeggen omdat ze uit een rood nest komt en zich steeds meer in de PvdA kan herkennen.

Overstap
Volgens mij let ze ook bijzonder goed op de peilingen: de LPF staat sinds april 2005 op één zetel, vanaf januari dit jaar zelfs op nul.

Overstap
Utrecht Jan Tesselaar

Rood
Blijkbaar geldt voor Balkenende dat drie maal geel pas echt rood is.

Rood
Zwolle Ralph Noordberger

Vrouwenspel
Ayaan, Rita, Femke, Lousewies en niet te vergeten Beatrix.

Vrouwenspel
Doen de mannen eigenlijk nog wel mee?

Vrouwenspel
Amersfoort Henk Waardenburg

Meer over