Brief naar Grolsch valt niet echt goed

Bier mag dan door sommigen als vloeibaar brood worden gezien, het brouwen en verkopen ervan maakt wel degelijk hongerig. De kantines en restaurants in de verschillende kantoren en vestigingen van bierbrouwer Heineken worden beheerd door Catering & Hospitality Heineken Nederland....

Sinds het bekend worden van de plannen vorig jaar zomer is het onrustig binnen het concern. Oorspronkelijk zou het plan om de catering uit te besteden pas in 2006 uitgevoerd worden. Maar dat is vervroegd. Sindsdien leven directie en medewerkers op gespannen voet met elkaar. Het credo 'bij Heineken heb je een baan voor het leven' gaat niet meer op. Voor het eerst in haar geschiedenis ontsloeg Heineken het afgelopen jaar enkele honderden werknemers. Ontevreden medewerkers hebben een website opgericht. Op www.bierkater.nl ventileren zij hun ongenoegen over de 'broodroof'.

De resultaten van de bierbrouwer vielen het afgelopen jaar tegen. De jaaromzet daalde, mede vanwege de slechte zomer en dus ging het bedrijf eens kritisch kijken naar de kosten. De catering werd 'te duur' bevonden. Die zou veel goedkoper kunnen door het beheer uit te besteden.

De medewerkers wezen op het in hun ogen mislukte uitbesteden van de catering bij Heinekendochter Vrumona en boden ook nog aan zelf plannen te maken efficier te werken.

De reactie van de directie van Heineken Nederland was kort en duidelijk: 'Vergelijkend onderzoek wees uit dat de kosten onder eigen beheer dermate hoger liggen dat zelf goedkoper kunnen werken uitgesloten is.' Punt. Dacht ze.

Inmiddels draait de website 'bierkater' op volle toeren, zijn er posters verschenen en is er actie gevoerd op de Coolsingel in Rotterdam. Maar de meest opvallende 'daad van verzet' was in mei dit jaar de brief aan Jacques Troch, scheidend bestuursvoorzitter van concurrent Grolsch, waarin zijn personeelsbeleid uitbundig werd geprezen en hij uitgenodigd werd om Heineken goed personeelsbeleid te leren.

De directie van Heineken was op zijn zachtst gezegd not amused over de brief naar de grote concurrent. 'Een stoot onder de gordel om interne aangelegenheden op zo'n moment op dergelijke manier naar buiten te brengen' en 'de dialoog is ernstig verstoord' reageerde zij verbolgen.

Volgens de directie zijn de overgangsvoorwaarden niet ongunstig. Werknemers kunnen gewoon verder op hun oude werkplek, alleen onder een andere baas en onder de CAO van de nieuwe werkgever.

Voorlopig staan beide partijen lijnrecht tegenover elkaar. De medewerkers zijn teleurgesteld dat ze niet de kans zullen krijgen onder Heinekenvlag goedkoper te werken en zijn ongerust over hun baan. De Heinekendirectie is ontstemd over de acties en vindt de overgangsvoorwaarden voor het personeel die zij bedingen van de kandidaat-cateraars alleszins redelijk.

Meer over