Brandweer geeft hotel vrij na chloorincident

MAASTRICHT (ANP) - De brandweer heeft woensdagmiddag rond 14.00 uur Grand Hotel de l'Empereur tegenover het station in Maastricht vrijgegeven. Eerder op de dag was daar chloorgas vrijgekomen.

Volgens de brandweer zijn 39 mensen in het hotel ziek geworden. Vijftien van hen zijn naar het academisch ziekenhuis gebracht, waar ze zuurstof toegediend kregen. 24 Anderen zijn door de GGD in een stadsbus van Veolia behandeld. Allen hadden ademhalingsklachten, maar niemand verkeerde in levensgevaar.

De hotelgasten die niet naar het ziekenhuis hoefden, werden tijdelijk opgevangen in een naburig café. Ze zijn inmiddels teruggekeerd naar het hotel.

Giftige chloordampen

De gasten van het hotel werden woensdagochtend geëvacueerd, nadat bij werkzaamheden aan het zwembad in de kelder chemische stoffen een verbinding met elkaar waren aangegaan en giftige chloordampen zich razendsnel door het gebouw hadden verspreid. Ook een Chinees restaurant en een espressobar, die naast het hotel liggen, werden ontruimd.

Een gaspakkenteam van de brandweer pompte ongeveer 100 liter van de giftige vloeistoffen over in speciale vaten, die zijn afgevoerd. De brandweer ventileerde het hotel. Arbeidsinspectie en politie onderzoeken wat er in de kelder precies gebeurd is.

Meer over