Brandstichtingen op kermisterrein Eersel

Op het terrein voor kermisexploitanten in Eersel zijn zondagavond twee vrachtauto's in brand gestoken en uitgebrand. Bij drie vrachtauto's werd geprobeerd brand te stichten maar wisten kermismedewerkers grotere schade te voorkomen. Een gasfles bleek met opzet opengedraaid.

Beeld anp

Ook zaterdagavond was er brand op het terrein. Toen brandde een wooncaravan uit. Een verband ligt niet vast maar de politie houdt ook in het eerste geval rekening met brandstichting.

Burgemeester Anja Thijs van Eersel heeft maandagochtend op het gemeentehuis gesproken met de politie, brandweer en de kermisexploitanten. Bij de exploitanten heerst angst, liet de gemeente weten. Er is afgesproken dat er extra bewaking, verlichting en afzetting komt.

Exploitant Tiny Paashuis die met een snoepkraam op de kermis in Eersel staat, zag zijn vrachtauto zondagavond uitbranden. Volgens hem hebben de kermisexploitanten geen idee wie de branden heeft aangestoken. Ook is hen niet duidelijk welke aanwijzingen de politie heeft. Hij weet nog niet hoe groot zijn schade is. De kermis in Eersel gaat in ieder geval door. 'The show must go on. De kermis gaat altijd door', reageerde hij.

Meer over