Brandpunt Reporter, Chantal Blijft slapen, London's wild side, Freek Vonk in Australië, Nooit meer slapen, Nacht van de roofdieren

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

null Beeld Brandpunt Reporter
Beeld Brandpunt Reporter

Brandpunt Reporter

NPO 2, 20.25 uur

De redactie van Brandpunt zocht in Nederland en Oekraïne naar nieuwe informatie over de ramp met de MH17. Hoewel inmiddels vaststaat dat het toestel werd neergehaald, zijn nog veel vragen onbeantwoord: was het een vergissing of opzet? En kwam de beschieting als een verrassing of waren er aanwijzingen voor?

Chantal Blijft slapen

RTL 4, 20.30 uur

Chantal Janzen gaat in haar nieuwe programma verder waar Filemon Wesselink in De week van Filemon ophoudt: ze blijft een nachtje slapen bij een bekende Nederlander. In de eerste aflevering is dat Humberto Tan, de populaire talkshowhost met overvolle agenda. Een uitgebreid ontbijt zit er dus niet in.

null Beeld Chantal blijft slapen
Beeld Chantal blijft slapen

London's wild side

Canvas, 20.40 uur

BBC-documentaire over de dieren die in de 'urban jungle' van Londen leven. Het gaat dan om kleine dieren als mussen en muizen, maar ook grotere dieren als vossen, valken en uilen overleven in de wereldstad. Er komen ook Londenaren aan het woord die een bijzondere relatie met de dieren hebben opgebouwd.

Freek Vonk in Australië

NPO 3, 21.00 uur

Na zijn jeugdseries Freek in het wild en Freek op safari maakt tv-bioloog Freek Vonk nu bij BNN zijn eerste serie voor volwassenen. Het enthousiasme zal gelijk blijven, alleen is er meer tijd voor wetenschappelijke informatie. Vonk toont hoe de afgezonderde evolutie in Australië unieke diersoorten heeft opgeleverd.

Nooit meer slapen

NPO Radio 1, 00.00 uur

Volgens Manon Uphoff is de beste literatuur momenteel op tv te zien. In haar essaybundel De blauwe muze buigt de schrijfster zich over kwalitatief hoogwaardige dramaseries als Deadwood, Mad Men, The Wire en Game of Thrones. Wordt de roman bedreigd? Pieter van der Wielen vraagt het aan Uphoff.

Nacht van de roofdieren

NPO 2, 00.30 uur

Deze documentaire uit 2012 toont hoe het National Sex Offender Register de angst voor pedofielen in Amerika alleen maar groter heeft gemaakt. Neem nu het jaarlijkse halloweenfeest: sommige ouders laten hun kinderen niet meer van deur tot deur wandelen; ze moeten in de auto wachten op hun snoepgoed.

Meer over