Brandpunt profiel, Crossbones, Leer mij vrouwen kennen, 3 Onderzoekt, De volgende stap, I am innocent

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Eva Jinek presenteert weer een nieuwe aflevering van Brandpunt profiel. Beeld anp
Eva Jinek presenteert weer een nieuwe aflevering van Brandpunt profiel.Beeld anp

Brandpunt profiel

NPO 2, 20.25 UUR

Eva Jinek portretteert eurocommissaris Frans Timmermans, tot voor kort minister van Buitenlandse Zaken. Onder anderen vriend en Pinkpopbaas Jan Smeets, oud-ambassadeur in Moskou Joris Vos en partijgenote Jeltje van Nieuwenhoven komen aan het woord over 'het beste jongetje van de klas'.

Crossbones

NET 5, 20.30 UUR

John Malkovich steelt de show in deze tiendelige piratenserie, die in de VS voortijdig van de buis werd gehaald. Malkovich kruipt in de huid van zeevaarder Zwartbaard die, anders dan de Britten in 1729 veronderstellen, springlevend blijkt. De jonge spion Tom Lowe (Richard Coyle) krijgt de opdracht hem op te sporen.

Leer mij vrouwen kennen

SBS 6, 21.30 UUR

Nieuwe quiz waarin het cabaretduo Veldhuis & Kemper drie bekende mannen vragen stelt als 'hoeveel geld geeft een vrouw gemiddeld per maand uit aan kleding?' of 'wat moet een man nooit doen tijdens een eerste date?' Omringd door honderd vrouwen die eerder een enquête hebben ingevuld, geven ze antwoord.

null Beeld Leer mij vrouwen kennen SBS6
Beeld Leer mij vrouwen kennen SBS6

3 Onderzoekt

NPO 3, 21.55 UUR

Het team duikt in de wereld van de sportdoping. Johan Eikelboom wil weten hoe ver tien dagen trainen met hulp van anabole steroïde hem brengt. En wat zijn de verslavings- en gezondheidsrisico's van deze middelen? Danny Ghosen doet ondertussen onderzoek naar de illegale handel in anabolen.

De volgende stap

NET 5, 22.30 UUR

Nieuw reisprogramma waarin acteur en presentator Sebastiaan Labrie (Onderweg naar morgen, 3 Op Reis) een bekende Nederlander en een familielid van hem of haar mee op vakantie neemt. In de eerste aflevering maakt hij met auteur Susan Smit en haar moeder een tripje naar Zweden.

I am Innocent

NPO 2, 23.00 UUR

Portret van de Nederlands-Nigeriaanse bokser Innocent Anyanwu, ooit arm en zwervend over de wereld op zoek naar een beter leven. Dankzij zijn geloof vond hij zijn roeping in de ring. Anyanwu: 'Ik vind het niet leuk om mensen pijn te doen, maar er is iets wat mij stuurt, iets dat groter is dan ikzelf.'

Meer over