Brandpunt, Ils étaient les brigades rouges, Grillmasters

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

null Beeld .
Beeld .

Brandpunt

NPO 2, 20.25 uur

Veel medisch specialisten is het een doorn in het oog: mensen die door hun rook- en eetgedrag patiënt zijn geworden en blijven. In hoeverre mag de arts zich met hun leefstijl bemoeien? Samen met de Federatie Medisch Specialisten werd een enquête gehouden, de resultaten worden in Brandpunt gepresenteerd.

Ils étaient les brigades rouges

Canvas, 20.40 uur

Documentairetweeluik over de Rode Brigades, de Italiaanse communistische terroristische organisatie die in 1970 door enkele studenten werd opgericht. De geschiedenis wordt verteld door vier leden van het commando dat in 1978 Aldo Moro, de voormalige premier van Italië, ontvoerde en vermoordde.

Grillmasters

RTL 4, 21.30 uur

Carnivoren opgelet, want in deze nieuwe zomerreeks gaan presentator Martijn Krabbé, tv-kok Herman den Blijker en wereldkampioen barbecuen 2014, Jord Althuizen, op zoek naar de grootste barbecue-expert van Nederland. Wie van de tien deelnemende teams hanteert de beste grilltechnieken?

Herman den Blijker en Martijn Krabbé. Beeld .
Herman den Blijker en Martijn Krabbé.Beeld .

De rijdende rechter wordt vervolgd

NPO 1, 22.20 uur

Hoe staat het ervoor met de caravan van mevrouw Duinker? De Rijdende Rechter oordeelde destijds dat de stacaravan, die zwaar beschadigd raakte bij plaatsing, eigendom bleef van de verkoper, waardoor mevrouw Duinker geen 8.000 euro hoefde te betalen. Jetske van den Elsen neemt een kijkje in Gelderland.

2Doc: Herta Müller, alfabet van de angst

NPO 2, 23.00 uur

Als lid van de Duitssprekende minderheid in Ceausescu's Roemenië maakte schrijfster Herta Müller (1953) kennis met de communistische staatsterreur. Leven in een dictatuur werd het hoofdthema in haar werk. In deze film van John Albert Jansen vertelt Müller haar verhaal.

Nooit meer slapen

NPO Radio 1, 00.00 uur

Ramsey Nasr (1974) is bekend als dichter en essayist, maar speelt de laatste jaren ook weer volop toneel als vast lid van Toneelgroep Amsterdam. Pieter van der Wielen spreekt met Nasr over Kings of War, de nieuwe productie van Ivo van Hove, waarin drie koningsdrama's van Shakespeare zijn samengevoegd.

Meer over