Boze truckers hervatten acties op Franse wegen

Vrachtwagenchauffeurs die vorig jaar wekenlang de Franse autowegen blokkeerden, hebben hun acties hervat. De chauffeurs eisen volledige naleving van de beloften die hun vorig jaar werden gedaan op het punt van vervroegde pensionering....

AP

PARIJS

Een blokkade bij het zuidelijke Saint-Vincent-de-Paul bij Bordeaux eindigde in een tragedie toen een 43-jarige chauffeur ten val kwam en onder de wielen van de vrachtauto van een collega belandde. Hij was op slag dood.

Het ministerie van Verkeer verwachtte dat de staking waarschijnlijk beperkt zou blijven. De blokkade van vorig jaar legde het verkeer op de meeste autowegen in Frankrijk stil.

De truckers blokkeerden zondagavond wegen bij Boulogne-sur-Mer en bij Mulhouse en Amiens. Ze lieten het verkeer spaarzaam door en deelden pamfletten uit. Bij Duinkerken probeerden chauffeurs het verkeer te ontregelen door in een tergend traag tempo naast elkaar te rijden.

Roger Poletti, secretaris-generaal van de Transport Federatie van de bond Force Ouvrière, zei dat 16 duizend chauffeurs was verzocht het werk neer te leggen. De onderhandelingen met de werkgevers zijn op 30 april afgebroken, volgens Poletti omdat de werkgevers weigeren het akkoord over vervroegde pensionering uit te voeren.

Meer over