Boze boeren blokkeren wegen rond Parijs

Boze Franse boeren trekken met hun tractoren op naar de hoofdstad Parijs. Het verkeer rond de Franse hoofdstad is daardoor muurvast komen te staan. Volgens Le Figaro staan op de rondweg van Parijs, de Périférique, en de snelwegen naar de hoofdstad ruim 110 kilometer file.

null Beeld ap
Beeld ap

Op de Place de la Nation worden donderdag ongeveer 2000 tractoren verwacht. De boeren komen ook met tientallen bussen, waardoor volgens hun vakbond zeker 4000 mensen te verwachten zijn.

Boeren eisen een herziening van het landbouwsysteem omdat ze te kampen hebben met scherp dalende prijzen. Dat wordt onder meer veroorzaakt door de Russische boycot van Europese landbouwproducten.

In de zomermaanden blokkeerden boeren daarom een aantal belangrijke vakantieroutes naar het zuiden van Europa, en een aantal populaire toeristische attracties in het land zelf, zoals de abdij van Mont-Saint-Michel en het kasteel van Chambord.

De Franse regering maakte in juli bekend 600 miljoen euro uit te gaan trekken om de boeren in het land te ondersteunen. Maar volgens de vakbonden is dat niet voldoende.

null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
Meer over