Boogerd laat Ronde van Vlaanderen schieten

Michael Boogerd laat ook de tweede wereldbekerwedstrijd van het wielerseizoen aan zich voorbij gaan. De in topvorm verkerende kopman van de Raboploeg doet komende zondag definitief niet mee aan de Ronde van Vlaanderen, zo is maandag door de ploegleiding meegedeeld....

Als verwacht houdt Boogerd vast aan een eerder uitgestippeld wedstrijdprogramma dat op 22 april tot het hoogtepunt van het voorjaar moet leiden: op die dag wordt Luik-Bastenaken-Luik verreden, voor klimmer Boogerd dé klassieker van het seizoen. Twee jaar geleden eindigde hij in deze wedstrijd als tweede.

Ter voorbereiding op Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race (28 april) neemt Boogerd deel aan de Ronde van Baskenland, van 9 tot en met 13 april. Aan die ronde nemen vermoedelijk ook grote concurrenten voor Luik-Bastenaken-Luik als de Italianen Rebbelin en Casagrande en de Belg Merckx deel. Boogerd, zondag nog winnaar van de Brabantse Pijl, wordt in Baskenland bijgestaan door zijn vaste helpers Lotz en Verheyen.

De Rabobankploeg voor de Ronde van Vlaanderen bestaat uit: Erik Dekker, Maarten den Bakker, Markus Zberg, Steven de Jongh, Aart Vierhouten, Jan Boven en Karsten Kroon. Na afloop van de Driedaagse van de Panne wijst de ploegleiding een achtste renner aan.

Meer over