Bond-producent wekt woede van Pierce Brosnan

Acteur Pierce Brosnan heeft dit weekeinde bevestigd dat hij James Bond niet meer zal spelen. Hij beschuldigde de producers van de Bond-film ervan 'terug te zijn gekomen op hun beloftes'....

Van onze correspondent Peter de Waard

Brosnan, die agent 007 speelde in vier Bond-kassuccessen, zei aanvankelijk tot een akkoord te zijn gekomen over een optreden in een vijfde film. 'Maar ik was zeer teleurgesteld toen de producers halverwege de onderhandelingen van gedachte veranderden. Toen het mij werd verteld, was ik boos en het gesprek was kort', aldus Brosnan in een interview met de BBC-televisie.

De opnames van de nieuwe Bond zijn al uitgesteld, omdat nog geen nieuwe hoofdrolspeler is gevonden. Als plaatsvervanger voor Brosnan worden de acteurs Colin Farrell en Ewan McGregor genoemd.

Brosnan speelde voor het eerst James Bond in de in 1995 uitgebrachte film GoldenEye , gevolgd door Tomorrow never Dies, The World is Not Enough en Die Another Day.

Sean Connery speelde James Bond in de allereerste in de jaren zestig gemaakte films, gevolgd door George Lazenby, Roger Moore en Timothy Dalton voordat Brosnan de rol op zich nam.

Meer over