NieuwsBommelding Eiffeltoren

Bommelding Eiffeltoren blijkt vals alarm

De Eiffeltoren in Parijs is woensdagmiddag ruim twee uur dicht geweest wegens een bommelding. De politie besloot het monument kort na het middaguur te ontruimen nadat een anonieme beller had gezegd dat er een bom zou zijn geplaatst bij de toren. De politie doorzocht het gebied rondom het monument maar vond niets. Men gaat uit van vals alarm. Rond kwart over twee ging Parijs’ bekendste trekpleister weer open.

De toegang tot de Eiffeltoren wordt afgesloten door politieagenten, 23 september 2020.  Beeld AP
De toegang tot de Eiffeltoren wordt afgesloten door politieagenten, 23 september 2020.Beeld AP

De aanleiding voor de evacuatie was een telefoontje dat binnenkwam op het hoofdpolitiebureau van het 7e arrondissement, het stadsdeel waar de smeedijzeren kolos staat. Daarop besloot de politie de enkele honderden bezoekers van de Eiffeltoren weg te leiden. Inmiddels is ‘de orde weer teruggekeerd’, zie een gemeentewoordvoerder van het aanpalende 15e arrondissement tegen dagblad Le Figaro.

De Eiffeltoren, die in het voorjaar door coronamaatregelen was gesloten, is sinds 25 juni weer open. Sindsdien trekt het monument zo’n 10- tot 11 duizend bezoekers per dag. Dat is iets minder dan de helft van het normale bezoekersaantal.

Meer over