Bokser Smulders langer in arrest om gooien granaten

Profbokser Eddy Smulders kan een nieuw duel om het wereldkampioenschap voorlopig wel vergeten. 'Fast Eddy' blijft in voorarrest, zo besliste de Bossche rechtbank woensdag....

Zijn raadsman mr. G. Knoops had voor de rechtbank betoogd dat de sportieve en economische belangen van Smulders ernstig worden geschaad door het voorarrest. De voormalig Europees kampioen boksen in het halfzwaargewicht zit al sinds mei vast in het huis van bewaring in Vught. Daardoor moest het WK-duel tegen Carlos Gomez afgelopen juli worden afgelast.

Volgens Knoops was Smulders van plan eind dit jaar weer in de ring te verschijnen voor een wereldtitelgevecht. Daartoe wilde de bokser, die in de gevangenis zeven kilo zwaarder is geworden, zo snel mogelijk de trainingen hervatten.

Volgens officier van justitie mr. T. de Jong was Smulders lid van een 'intimidatieteam' dat de grove middelen niet schuwt. De aanslagen in Tilburg december vorig jaar waren gericht tegen een persoon die drieduizend liter BMK, een grondstof voor synthetische drugs, had ontvreemd. In Eindhoven ontplofte in januari een handgranaat voor de garage van een autohandelaar, met wie Smulders kort daarvoor nog slaande ruzie had in een Eindhovens café.

Ook een handlanger van de bokser, de Tilburger H.L., een voormalig beroepsmilitair die bekend staat als wapendeskundige, blijft vastzitten.

Meer over