Boersma/Ronnes zeker van Spelen

Vierde plaats in Stavanger genoeg voor olympisch ticket...

ANP

STAVANGER Emiel Boersma en Bram Ronnes zijn zondag als vierde geëindigd bij het Grand Slamtoernooi in Stavanger.

De Nederlandse beachvolleyballers verloren in de halve finale met 21-19 21-13 van de regerend wereldkampioenen Phil Dalhausser en Todd Rogers uit de Verenigde Staten.

In de strijd om het brons gingen ze vervolgens ook onderuit tegen de Duitsers Julius Brink en Christoph Dieckmann: 21-16 21-11.

Boersma en Ronnes verdienden in Noorwegen bijna 12.000 euro en verzamelden 560 punten. Door die extra punten zijn ze zo goed als zeker van een olympisch ticket voor Peking.

Naaste concurrenten Jochem de Gruijter en Gijs Ronnes, die vrijdag niet door de groepsfase kwamen, hebben slechts in theorie nog een hele kleine kans hen te achterhalen op de ranglijst. ‘Ze zullen dan een Grand Slam moeten winnen en dat zie ik ze in deze vorm niet doen', aldus Bram Ronnes.

Richard Schuil en Reinder Nummerdor, al eerder zeker van olympische deelname, eindigden in het Noorse toernooi als vijfde. Een land mag in totaal twee teams afvaardigen naar de Spelen.

De koppels Bram Ronnes/Emiel Boersma en Richard Schuil/Reinder Nummerdor doen komende week niet mee aan het Grand Slamtoernooi in Moskou. De duo's lassen een rustperiode in en gaan zich voorbereiden op de Europese titelstrijd medio juli in Hamburg.

Meer over