Boersma en Ronnes gaan na stunt alsnog onderuit

Overzicht..

Van onze sportredactie

amsterdam Emiel Boersma en Bram Ronnes zijn donderdag alsnog uitgeschakeld in het olympisch beachvolleybaltoernooi. Het Duitse koppel David Klemperer/Eric Koreng was in de herkansingen te sterk voor de Nederlanders: 21-16, 27-25.

Boersma en Ronnes hadden eerder voor een stunt gezorgd door in de laatste groepswedstrijd te winnen van het als zesde geplaatste Duitse duo Julius Brink/Christoph Dieckmann: 21-16, 22-20. Daarmee eindigden ze als derde in de poule net voor de Duitsers, goed voor een plaats in de herkansingen.

‘We hebben twee goede wedstrijden gespeeld, maar staan toch met lege handen’, aldus Ronnes. Boersma: ‘Het is jammer dat we maar zo kort van het succes hebben kunnen genieten.’

Derde zege voor hockeysters

Derde zege voor hockeysters
De Nederlandse hockeysters gaan onverstoorbaar door in hun jacht op olympische roem. Of het nu een late avondwedstrijd betreft of een vroeg ochtendduel zoals donderdag in Peking, Nederland is bij de les.

Derde zege voor hockeysters
De gretige ploeg van bondscoach Marc Lammers rekende geconcentreerd af met gastland China, dat evenals Nederland na twee duels nog zonder puntverlies was. De overwinning van 1-0 viel gezien het spelbeeld en het aantal kansen echter te klein uit. Alleen Maartje Paumen scoorde uit een strafcorner, haar vijfde treffer alweer in het olympisch toernooi.

Derde zege voor hockeysters
China kreeg voor de rust geen korte hoekslag en slechts één kans. Chunling Tang soleerde knap door de Nederlandse defensie, maar tikte de bal daarna naast het doel van Lisanne de Roever.

Derde zege voor hockeysters
Kort na de pauze verzuimde Nederland het duel vroegtijdig te beslissen. Eva de Goede tikte na een prima actie de bal voorlangs, Paumen liet twee strafcorners liggen en Naomi van As knalde op de keepster. De Roever hield daarna Nederland met een goede redding op voorsprong.

Derde zege voor hockeysters
Nederland staat er in groep A met negen punten riant voor. Zaterdag is het duel met concurrent Australië.

Bizar verlies van honkbalteam

Bizar verlies van honkbalteam
De Nederlandse honkballers zitten in de hoek waar de klappen vallen. De ploeg van Robert Eenhoorn verloor donderdag in Peking na de nederlaag tegen Taiwan (5-0) ook van het team uit de Verenigde Staten, met 7-0.

Bizar verlies van honkbalteam
Het duel kwam in de negende inning voor de tweede keer stil te liggen wegens de regen. Nederland had op dat moment een uitstekende scoringspositie met drie man op de honken en nul uit. Na anderhalf uur oponthoud werd de wedstrijd echter definitief gestaakt, tot grote woede van de Nederlandse bondscoach.

Bizar verlies van honkbalteam
Tijdens de tweede onderbreking kreeg Eenhoorn een aanvulling op de regels uitgereikt, waarin stond dat een duel na 90 minuten oponthoud definitief gestaakt kon worden. In de eerder uitgereikte reglementen voor het olympisch toernooi was daarover niets te vinden. Eenhoorn pikte dat niet en Nederland diende een protest in. Dat werd afgewezen.

Tafeltennissters uitgeschakeld

Tafeltennissters uitgeschakeld
De Nederlandse tafeltennissters zijn donderdag uitgeschakeld in het olympisch landentoernooi. De ploeg van bondscoach Pieke Franssen was in het Peking University Gymnasium niet opgewassen tegen de ijzersterke ploeg van Singapore, de nummer twee van de plaatsingslijst.

Tafeltennissters uitgeschakeld
Nederland ging vrijwel kansloos met 3-0 onderuit. Daardoor eindigde het team van kopvrouw Li Jiao in groep B op de derde plaats achter Singapore en de Verenigde Staten. Nederland won in het landentoernooi alleen van het zwakke Nigeria, met 3-0.

Meer over