BOEKENWEEK

De Boekenweek duurt nog t/m 20 maart. Thema is dit jaar 'familiealbum'. Connie Palmen, die het Boekenweekgeschenk schreef, is vanavond in Goes (Boekhandel De Koperen Tuin), vrijdag in Bussum (in het St Vituscollege met Adriaan van Dis en Moses Isegawa), zondag in Amsterdam (op de schrijversmarkt in de Bijenkorf waar...

Remco Campert en Jan Mulder schreven het boekenweekessay. Zij lezen vanavond voor in Wageningen (openbare bibliotheek), zaterdagmiddag in Middelburg (Boekhandel Fanoy), zondagmiddag in Amsterdam (Cristofori, Prinsengracht 581), dinsdag in Rotterdam (Openbare Bibliotheek, Herenwaard 22), woensdag in Oosterhout (Openbare Bibliotheek De Bussel).

Enschede

Enschede houdt op 13 maart in Concordia het Boekenfestijn: met een optreden van Levi Weemoedt en Hans Dorrestijn, en Manon Uphoff in gesprek met Jean-Paul Franssens, Vonne van der Meer en Lisette Lewin. Tussendoor wordt een driegangendiner geserveerd.

Rotterdam

In het Nederlands Foto Instituut de tentoonstelling Particulier-domein, waarvoor Peter Hellemons de beschikking kreeg over de familiealbums van amateurfotograaf L.P. Polhuis (tot en met 11 april). Vrijdag houdt schrijver J. Bernlef in het instituut een inleiding over dit foto-familie-album.

Meer over