BN'ers voor beginners

Wie: Amanda Balk
Score: 12 procent op de schaal van Viola

Verheugend én ontroerend nieuws was dat, op 4 mei 2009. Eindelijk durfde Amanda Balk weer te genieten van de liefde. De vlinders in haar buik waren het werk van Nick van de Wall die we natuurlijk allemaal kennen onder zijn artiestennaam dj Afrojack.

Een glamourkoppel was geboren. Hij: jong, knap, succesvol. Zij: ook jong, ook knap en toch ook wel een beetje succesvol, als deelneemster aan de kijkcijferhit De Gouden Kooi. Nick en Amanda leerden elkaar kennen op een feest in Bloemendaal. Hij vroeg haar of ze zin had mee te gaan naar Disneyland Parijs en zij zei ja. De rest is geschiedenis.

Maar het sprookje is over. De vuile was ligt op straat, de breuk lijkt niet te helen. Al enkele dagen zwerft Amanda met haar hondje Juicy huilend door Nederland. Haar vriend heeft haar uit huis gezet. 'Afrojack is een MONSTER', vertrouwde ze het Algemeen Dagblad toe. Enig begrip voor haar woede is op zijn plaats, want Amanda is vier maanden zwanger en Nick zou in de VS zijn vreemdgegaan met een 'groupie'.

Het zoveelste bewijs dat het leven van de sterren niet over rozen gaat, is dus weer eens geleverd. En het begon zo veelbelovend, met De Gouden Kooi waarin ze zich kranig staande hield. Er volgde een single (Bye Boy) en twee naaktkalenders én een geslaagde tv-comeback.

In het succesvolle Echte Meisjes in de Jungle liet ze zich niet klein krijgen in de Surinaamse jungle. Maar wat ongedierte en de andere meisjes niet lukte, lukte Afrojack wel. Door De Breuk steeg haar bekendheid op de schaal van Viola met drie procent - een geluk bij een ongeluk.

undefined

Meer over