Blomdahl neemt revanche op Jaspers in competitie

Voor het driebandenteam uit Zundert is het binnenhalen van het Nederlands kampioenschap een kwestie van tijd. Het kwartet, bestaande uit Raymond Ceulemans, Frédéric Caudron, Louis Havermans en Ad Broeders, kwam dit weekeinde niet in actie, maar heeft door de halve misstap van de enig overgebleven concurrent Hengelo uit de drie...

Van onze biljartmedewerker

AMSTERDAM

Hengelo deelde in Limburg de punten met Hoensbroek, dat vorig seizoen de Nederlandse titel greep maar dit jaar geen hoofdrol speelt. Het is nog maar de vraag of dat in de volgende editie wel het geval zal zijn. Sponsor Fair Play Centers stopt ermee, en daarmee is de kans groot dat het team uit de eredivisie verdwijnt.

Kopman Dick Jaspers kan dus op zoek naar een nieuwe club. De Nederlandse kampioen heeft reeds diverse aanbiedingen op zak. Maar hij zal niet veel invitaties krijgen op grond van zijn partij, zondag tegen Torbjörn Blomdahl. De St Willebrorder leed een zware nederlaag tegen de Zweed, die een week eerder in het toernooi van Backnang nog door de Nederlander was afgetroefd.

's Werelds beste driebandenspeler nam nu op ondubbelzinnige wijze revanche. Vooral in de openingsfase faalde Jaspers. Blomdahl liep via 3-14 (na vijf beurten) en 4-20 (na tien beurten) naar een grote voorsprong uit. Op het moment dat Jaspers echter aardig in de wedstrijd begon terug te komen (25-32), maakte de Zweed met een serie van dertien al bijna een eind aan de partij. Het slot kwam bij 26-50 in slechts 22 beurten.

Er zijn nog vier kandidaten voor één degradatie-plaats naar de eerste divisie: Rilland-Bath, Rotterdam, Osdorp en Lichtenvoorde. Rilland-Bath, dat al bijna het gehele seizoen onderaan staat, snoepte een punt af van Heeswijk-Dinther. Spoormans versloeg Sayginer met 50-36, Tijssens bleef Dielis met 50-42 de baas. Rotterdam won de streekderby bij Krimpen aan de IJssel met 2-6.

Stand eredivisie driebanden: Van Donge & De Roo/Zundert 17-31, Hengelo 18-28, Heeswijk-Dinther 17-24, Hoensbroek 17-21, Krimpen aan de IJssel 17-16, Etten-Leur 18-16, Utrecht 18-15, Rotterdam 17-10, Osdorp 17-10, Lichtenvoorde 17-10, Rilland-Bath 17-9.

Meer over