NIEUWSceo blokker

Blokker heeft een nieuwe CEO: Jeanine Holscher

Jeanine Holscher (55), huidig Chief Operations Officer bij het moederbedrijf van Blokker, neemt per 1 oktober het leiderschap van de winkelketen over. In die functie staat ze aan het roer van de ‘turn around strategie’ die Blokker weer winstgevend moet maken.

Jeanine Holscher Beeld
Jeanine Holscher

Blokker verkeert al jaren in zwaar weer, met de afgelopen vijf jaar telkens een verlies van ver boven de 100 miljoen euro. In 2019 was dat verlies met 144 miljoen euro wel aanzienlijk lager dan in de twee voorgaande jaren, waarin de keten telkens 344 miljoen euro in het rood schreef.

Het bedrijf, opgericht in 1896 door Jacob Blokker, worstelt met het snel veranderende winkellandschap in Nederland. Enerzijds voelt het de hete adem van razendsnel groeiende internetwinkels die in dezelfde klantenvijver vissen, zoals elektronicadealer Coolblue, en anderzijds verliest het klanten doordat die in groten getale hun keukenweegschalen en bezems voor bodemprijzen bij inslaan bij discounters als Action. Blokker zelf speelde te laat in op deze concurrentie, en is sindsdien bezig met een inhaalslag.

Holscher is sinds 2018 actief bij Mirage Retail Group, het moederbedrijf van Blokker, Intertoys en Big Bazar. Ze begon als CEO van Big Bazar en trad in 2019 toe tot de raad van bestuur van Mirage. Dat is het bedrijf van ondernemer Michiel Witteveen, een voormalig bestuurder van Blokker die het gehele bedrijf medio vorig jaar overnam van de familie Blokker. Blokker heeft de aanstelling van Holscher bevestigd.

Meer over