Bizar seksongeluk op Kroatisch jacht kost vrouw haar hand

Een 28-jarige Nieuw-Zeelandse is haar hand kwijtgeraakt bij een bizar seksongeluk op een jacht in Kroatië. Tijdens een vrijpartij met een Britse man brak een wastafel op het jacht af. In de val die daarop volgde, verwondde de vrouw zich dusdanig dat haar hand van haar arm werd gescheiden.

© Thinkstock

Volgens de politie van het eiland Hvar is de vrouw per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis van Split, waar tijdens een zes uur durende operatie is geprobeerd de hand weer aan te zetten. 'Waarschijnlijk waren ze verwikkeld in een gepassioneerde daad in de badkamer en brak op zeker moment de wastafel af, waarbij een scherpe rand achterbleef die, toen de vrouw op de grond viel, haar hand praktisch afhakte', aldus een politiewoordvoerder.

Gevlucht
De politie zoekt nog naar de Britse man die bij het ongeluk was betrokken. De twee zouden elkaar ontmoet hebben in Kroatië en uiteindelijk zijn beland op het jacht, dat in Palmizana Marina lag aangemeerd. 'Het was vermoedelijk een ongeluk', zegt de politie, 'maar de Britse man is gevlucht en het is moeilijk om op dit moment met de Nieuw-Zeelandse vrouw te praten. We willen hem vinden om zijn kant van het verhaal te horen.'

De vrouw verkeerde aanvankelijk in levensgevaar. De komende tijd moet blijken of het aanhechten van de hand volledig is geslaagd. Het Nieuw-Zeelandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt het verhaal en zegt dat het de vrouw en haar familie assistentie verleent.

Meer over