'Bin Laden en vrouw kwamen jaren niet buiten'

Een medewerker van de Pakistaanse inlichtingendienst meldt dat de in Jemen geboren vrouw van Osama bin Laden, hen heeft verteld dat ze zes jaar lang in de villa van Bin Laden heeft gewoond en daarbij de bovenste verdieping van het huis nooit heeft verlaten.

Suna Floret
Osama bin Laden en zijn jongste vrouw. © Screenshot ABC. Beeld
Osama bin Laden en zijn jongste vrouw. © Screenshot ABC.

Dat meldt persbureau AP.

De 29- jarige Amal Ahmed Abdul Fatah zou hebben gezegd dat Bin Laden sinds 2006 in de villa woonde en dat ook hij nooit buiten kwam.

Enige aanwezige
Fatah was de vijfde vrouw van Bin Laden en de enige die aanwezig was in het huis. Ze zou een 'cadeau' aan de terroristenleider zijn van haar familie in Jemen. De uithuwelijk vond plaats toen Fatah nog een tiener was. Van de andere vrouwen van Bin Laden leven er drie in Syrië en is er één van hem gescheiden.

Na de bekendmaking van de dood van Bin Laden werd aanvankelijk gedacht dat Fatah als menselijk schild zou zijn gebruikt en mogelijk was omgekomen. Dat bleek niet zo te zijn. Wel werd ze in haar been geschoten, toen ze ongewapend de Amerikaanse troepen aanvloog. Ze zou voor haar verwondingen zijn behandeld en vastzitten in Pakistan. Twee andere vrouwen van Bin Laden die niet in het huis waren, worden momenteel ook ondervraagd. Een groep van acht of negen kinderen die in het huis aanwezig waren, worden momenteel opgevangen.

Om meer duidelijkheid te krijgen over de inkomsten en uitgaven van Bin Laden, worden ook de bankrekeningen van de vrouwen onderzocht.

null Beeld
Meer over