Bijzondere weersituatie: restanten van tropische storm Rina trekken over het land

We hebben vandaag een bijzondere weersituatie. Restanten van de tropische storm Rina trekken in de vroege ochtenduren vooral over het zuiden van het land, zonder al te veel wind. Het is na 1851 niet meer voorgekomen dat een tropische storm zo laat in november boven de Atlantische Oceaan ontstond.

Beeld Martijn Beekman

Achter dit tropische lagedrukgebied wint koude lucht vrij vlot terrein. Het wordt vanmiddag 8 tot 10 graden. Daarbij waait een matige tot vrij krachtige westelijke wind. In de avonduren verdwijnen de meeste buien en daalt de temperatuur naar 5 graden. Het is vandaag wisselend bewolkt, er valt een enkele bui.

De nacht naar zondag verloopt vooral in het oosten, met een minimumtemperatuur van 2 tot 4 graden, koud. Op sommige plaatsen is kans op vorst aan de grond. Morgen voert een stevige noordwestenwind verschillende wolkenpartijen en enkele buien aan. Bij buien is kans op hagel en onweer. Met amper 8 graden en veel wind is het vrij guur.

Tijdens een bui daalt de temperatuur tot 3 graden. Mogelijk blijft de hagel bij die temperatuur even liggen en kan het plaatselijk glad zijn. Na het weekend neemt de wind in kracht af. Het blijft echter wisselvallig. Wel wordt er weinig neerslag verwacht.

Meer over