Bij de Armani's

Eenmaal in suite 414 in het Grand Hotel in de Via Manzoni wordt het maandagavond toch tijd om maar eens met de achterblijvers in Nederland te bellen....

Dat we, eh, strakjes dus wederom niet thuis kunnen zijn voor het avondeten, want dat we, eh, drie uur eerder zomaar op het vliegtuig naar Milaan zijn gestapt. Uitnodiging voor een intiem soupeetje bij de Armani's. Ja precies, die van de after shave die Rita toen gaf met de verjaardag. En, god, tja, je begrijpt, meteen moeten beslissen, en sorry, kon niet eerder bellen, stom toeval, raar vak natuurlijk weet je wel, en pfff inderdaad meisje, wat vervelend allemaal weer.

Wat dan thuis de pot schaft? Een nieuw experimentje? Omelet gevuld met taugé? Hmmmm! Nou, jammer hoor. Ja, bewaar in elk geval wat.

Roomservice eerst even bellen voor een glaasje bourbon, of toch direct dat andere spoedtelefoontje? Het laatste maar. De privé-secretaresse van de modekoning. Moeten wij eigenlijk geen smoking aan? En zo ja, waar vind je die dan nog na achten in deze stad?

O, Giorgio houdt gewoon van ongedwongen kleding op zijn culturele avondjes, en ah, een beetje ongewassen spijkerbroek is dus niks erg. En bergschoenen? En een trui die wat dun is onder de armen? Niks erg ook, welnee. Gebeurt zo vaak op soupeetjes, gewoon informeel bij de Armani's. Vinden ze heel vanzelfsprekend. We zien u zo dadelijk graag in ons midden.

Kijk aan, daar bent u dan. Rechtstreeks uit Amsterdam. Mooi. Si. Geeft u die jas daar maar aan die meneer in die livrei daar.

U wilt uw portemonnee, uw vulpen, uw bloknoot, uw aansteker en uw sigaretten graag eerst nog kwijt in de zakken van uw spijkerbroek? Wel, ga uw gang. En alvast een stukje mozzarella?

Si, kauwt u gerust even door, de fotografe en meneer en mevrouw Armani wachten wel even tot u die brok in uw mond hebt doorgeslikt. Staat ook zo weinig chic op de foto, hè. Misschien dat u dan nu even tussen Giorgio en mevrouw kunt gaan staan, flits, o ja, bellissimo, en Giorgio wil weten of u misschien een schrijver bent, vanwege dat notitieblok.

Bent u gek? Alstublief, doet u niet mal. Hemeltje, dat stelt echt niks voor hoor, al die mensen in smokings en avondjurken. Ah no, het zijn stuk voor stuk schatten hoor, stuk voor stuk goede vrienden, kijk, dat is de uitgeefster van de Vogue, en dáár de weduwe van dottore Fraternelli, u kent toch de boeken van Fraternelli?

Wacht ik stel me even voor. Ik ben Gianfranca, de zus van Giorgio, en wat een mooie tekening heeft u voor mijn broer gemaakt, prachtig. Wèlke tekening. . .? Hier, die tekening pal achter u. Schitterend die lijnvoering, die kleuren.

U bent toch de kunstenaar? Wit wijntje misschien, meneer eh. . ., u houdt toch wel van Muscadet, meneer eh. . .

. . .De Jong, Wim

Meer over