Bieden op veiling 'Serious Request' begonnen

Zanger Tim Knol heeft dinsdag de 3FM Serious Request Veiling geopend in de ochtendshow van dj Giel Beelen. Daarmee zijn de biedingen op huiskamerconcerten, collector's items, workshops en bijzondere ervaringen begonnen. Serious Request is een jaarlijkse veiling voor een goed doel. De opbrengst gaat dit jaar naar moeders die vechten tegen de gevolgen van oorlogen en conflicten. De veilig is open tot en met 24 december. Zowel nationale als internationale bekendheden staan persoonlijke bezittingen af waarop lezers kunnen bieden. Zo zijn er gesigneerde passe-partouts van Bono en Chris Martin, kun je het nieuws voorlezen bij 3FM en is het mogelijk mosselen te eten met de Zeeuwse band Racoon.

Drie records binnen een jaar voor Rihanna

Zangeres Rihanna breekt dit jaar voor de derde keer een record in Groot-Brittannië. De zangeres verkocht meer dan twaalf miljoen singles sinds het verschijnen van haar debuutplaat Pon de replay in 2005. Volgens de Official UK Charts Company heeft een artiest nog nooit zo veel singles verkocht in zo'n korte tijd. Ook is Rihanna de eerste vrouwelijke artiest die zes nummer-1-hits binnen vijf jaar heeft gescoord. Daarnaast is ze de eerste zangeres die in vijf opeenvolgende jaren een nummer-1-hit behaalde.

route langs eeuwenoud aardewerk

Het Royal Delft museum is begonnen met een grote verbouwing. Er wordt gewerkt aan een Delfts Blauw Experience: een reis door het verleden, heden en de toekomst van het eeuwenoude aardewerk. De nieuwe route begint in de 17de eeuw met de geschiedenis en de ontwikkeling van Delfts blauw. Tijdens de verbouwing blijft het museum open.

waar heeft de Wereld het over?

Wereldwijd #30yearsMetallica

De metalband Metallica bestaat dertig jaar en dat wordt deze week groots gevierd met een concertreeks in de legendarische concertzaal The Fillmore in San Francisco, enkel toegankelijk voor leden van de Metallica-fanclub. Er worden bijzondere nummers gespeeld en er zijn gastoptredens van onder anderen Ozzy Osbourne en Lemmy Kilmister van Motörhead.

Verenigde Staten #JohnnyGreenwood

Johnny Greenwood, de gitarist van Radiohead, zal de soundtrack verzorgen bij de nieuwe film The Master van regisseur Paul Thomas Anderson (Magnolia, There Will Be Blood). Greenwood maakte eerder filmmuziek voor We Need to Talk About Kevin, die nu in de bioscoop draait, en de Murakami-verfilming Norwegian Wood.

'Hij probeerde me te lokken met vier tweets. Fuck 'em, ga lekker gedichten schrijven. Ze rijmen niet eens.'

Ben Saunders haalt in Nieuwe Revu uit naar Nico Dijkshoorn. Eerder twitterde de dichter dat Saunders een egomane vogel was.

undefined

Meer over