BF Goodrich verdubbelt capaciteit Delfzijl

Kunststoffenproducent BF Goodrich wil de komende twee jaar de productiecapaciteit van haar nieuwe vestiging in Delfzijl verdubbelen. Goodrich investeert momenteel 50 miljoen gulden in een nieuwe productielocatie op het terrein van Akzo Nobel in Delfzijl....

ANP

DELFZIJL

Op 1 januari moet de nieuwe fabriek open gaan. In eerste instantie zullen er 35 mensen bij BF Goodrich in Delfzijl gaan werken. Later komen daar nog eens acht bij.

BF Goodrich gaat in Delfzijl nagechloreerd PVC maken, CPVC genaamd. Het voordeel van deze kunststof is dat zij warmtebestendig is en dat zij niet in water oplost. Zodoende is zij geschikt als vervanger van koper bij waterleidingen. CPVC is ook voor warm water te gebruiken en de thee krijgt bij het gebruik van deze waterleidingen niet de bijsmaak die zij bij gewone PVC-leidingen wel zou krijgen.

Directeur Lem verwacht dat de vraag naar nagechloreerd PVC sterk zal stijgen. Hij baseert deze verwachting op ervaringen in de VS waar bij de bouw van huizen nauwelijks nog gebruik van koperen leidingen gemaakt zou worden.

Meer over