Beurzen komen bij van de klappen van laatste weken, en veren beetje op

Hoop

Net als maandag dreven de Europese en Amerikaanse beurzen op de thermiek van ijle hoop. Beleggers hopen dat beleidsmakers actie zullen ondernemen om de schuldencrisis in te dammen en keken gespannen uit naar de uitkomsten van het crisisoverleg van de G7-landen. Ook een beter dan verwacht cijfer over de Amerikaanse dienstensector gaf de handel steun. Duitsland was de uitzondering: daar beginnen de cijfers juist tegen te vallen.

Indices

De AEX-index in Amsterdam sloot 0,7 procent hoger op 284,99 punten. De Midkap-index klom 0,9 procent tot 481,57 punten. De beurzen in Milaan en Parijs wonnen 0,6 en 1,1 procent. Net als gisteren zakte de DAX in Frankfurt wel, met 0,3 procent. De beurs in Londen was nog dicht vanwege het koninginnefeestje. In New York steeg de Dow Jones met 0,2 procent, de Nasdaq met 0,7 procent.

PostNL

Onder de AEX-fondsen was PostNL de sterkste stijger, na uitlatingen van een analist van ABN Amro over de gevolgen van de nieuwe pensioenregels. Daardoor zal de dekkingsgraad van het pensioenfonds waarschijnlijk stijgen, en hoeft het bedrijf niet of minder bij te storten. De koers steeg 5,6 procent.

TomTom

Volgens geruchten zou Apple voor zijn iPhone geen gebruik meer willen maken van Google Maps. Dat zou volgens analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen kansen bieden voor TomTom. Het aandeel steeg 2,1 procent.

BAM

In de Midkap voerde bouwbedrijf BAM het rijtje met stijgers aan met een koerswinst van 6,3 procent. Dit doordat grootaandeelhouder Aat van Herk gestopt lijkt met het verkopen van stukken (hij heeft zijn belang inmiddels afgebouwd van 10,04 naar 9,82 procent). Tijd om weer te kopen, denken kennelijk veel beleggers. Het aandeel staat nu op 2,24 euro; vijf jaar geleden stond het nog op 18 euro.

Logica

Automatiseringsbedrijf Logica, dat vorige week een overnamebod ontving van de Canadese branchegenoot CGI Group, werd 4,3 procent meer waard.

undefined

Meer over