Beter Bed wil groeien na kapitaalsinjectie

Beter Bed (slaapkamermeubels) heeft flinke uitbreidingsplannen na een wijziging in de aandeelhoudersstructuur. Oprichters en eigenaars P. Diks en M. Diks hebben een consortium van investeerders bereid gevonden deel te nemen in de onderneming....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

Het bedrijf heeft nu 43 filialen. Beter Bed ontwerpt en produceert voor een belangrijk gedeelte zijn eigen produkten. Dat gebeurt in drie vestigingen, waarvan er twee in Polen staan. Het bedrijf boekte vorig jaar een winst van 7 miljoen op een omzet van 97 miljoen. Er werken 676 mensen, van wie 456 in Nederland en 220 in Polen.

Met de kapitaalversterking wil Beter Bed het aantal verkooppunten uitbreiden tot 70 in 1998. Ook wil de onderneming in Duitsland starten. De resultaten in 1995 stemmen het bedrijf hoopvol. Beter Bed verwacht op grond van de resultaten in de eerste vijf maanden van dit jaar een belangrijke verbetering van omzet en resultaat.

Het consortium van investeerders staat onder leiding van CVC Capital Partners en bestaat verder uit Citicorp Capital Investors Europe en Algemeen Beurs Introductie Fonds.

Meer over