Bestuursleden Vrije School in Amsterdam bedreigd

Enkele bestuursleden van de vrije basisschool Geert Groote in Amsterdam-Zuid zijn de afgelopen tijd bedreigd. Dat meldde voorzitter Leo Stronks van de Vereniging van Vrije Scholen woensdag naar aanleiding van een bericht in Het Parool....

ANP

Wat de aard van de bedreigingen was en uit welke hoek ze afkomstig zijn, is volgens Stronks nog niet bekend. De voorzitter noemde de bedreigingen ‘onvoorstelbaar’. Het bestuur overweegt aangifte te doen.

Tussen de drie bestuursleden van de school en een deel van de leraren en ouders bestaat al enige tijd onenigheid over het onderwijsbeleid. Protesterende ouders en leraren dienden vorige week een motie van wantrouwen in tegen het huidige bestuur.

De Onderwijsinspectie dreigde een jaar geleden met sluiting van de twee locaties van de school als de kwaliteit van het onderwijs niet op korte termijn zou verbeteren. Het bestuur kwam daarop met een verbeterplan. Een deel van de leraren en ouders is het met de veranderingen in het onderwijs niet eens.

Het bestuur en een afvaardiging van ouders, leraren en gemeente zitten woensdagmiddag met elkaar aan tafel om de situatie te bespreken. Het bestuur stelt daarbij haar positie ter beschikking, zo meldde Stronks.

Meer over