Bestuurders verliezen 3,4 miljoen op de beurs

De Nederlandse topbestuurders van de 24 AEX-fondsen hebben de afgelopen maand op papier samen 3,4 miljoen euro verloren op hun aandelenpakketten....

Van onze verslaggever

Het grootste verlies staat op naam van Cor Stutterheim. De bestuursvoorzitter van CMG zag sinds 1 september 1,2 miljoen euro van zijn aandelenpakket verdampen. Door de koersval van CMG is hij de afgelopen maanden al meer geld kwijtgeraakt. Aegon-bestuurder Don Shepard raakte sinds 1 september 1,1 miljoen euro kwijt.

Frans Koffrie zag de waarde van zijn aandelenkapitaal het snelst wegsmelten. De bestuursvoorzitter van Buhrmann kocht vorig jaar nog een pakket aandelen op de koers van 10 euro als teken van vertrouwen. Mede door de winstwaarschuwing van maandagochtend is de koers van Buhrmann in vijf weken tijd 60 procent weggezakt naar 2,88 euro. De schade voor Koffrie is 223 duizend euro.

Twee van de 24 AEX-bestuurders wisten de afgelopen periode op papier winst te maken met hun aandelen. Antony Burgmans (Unilever) zag zijn bezit met 96 duizend euro aangroeien. Rob Pieterse (Wolters Kluwer) ging er ruim 5000 euro op vooruit.

De 'schade' voor de topmannen valt mee, omdat negen van de 24 bestuurders geen aandelen in eigen bezit hebben. Acht van de negen bezitten daarentegen wel opties in de eigen onderneming. Vaak verzilveren topbestuurders hun opties door gelijk hun aandelen te verkopen.

Meer over