Beste lezer,

Op deze plaats praat ik u graag van tijd tot tijd bij over de ontwikkeling van onze nieuwe app, waaraan achter de schermen nog volop wordt gewerkt.

Welkom

Mocht ik u hier nog niet eerder hebben getroffen: allereerst van harte welkom. Met onze nieuwe app - en ook met onze nieuwe site en tablet-editie - maken wij een volgende sprong in het digitale tijdperk. Rijk vormgegeven. Met audio, video en interactiviteit daar waar dat zinvol is. Maar altijd met het belangrijkste nieuws en de kwaliteitsjournalistiek die bij de Volkskrant al bijna een eeuw traditie kent.

Nu eerst: artikelen zoeken

Om maar meteen te beginnen met de olifant in de kamer: is het niet raar dat je in de mobiele app nog geen artikelen kunt zoeken? Ja, dat is best raar. De wens voor een goede zoekfunctie staat uiteraard boven aan onze werklijst en reacties van lezers bevestigen ons daarin. Dank daarvoor. 

Een ander probleem waar we in de begindagen mee kampten, het ontbreken van een deelknop, hebben we inmiddels aangepakt. Die zit er nu in. 

Voor uitgever en redactie waren er redenen om al zonder deze functies live te gaan, maar het betekent dat u nu even rondstapt in een winkel waar verbouwd wordt. Zoals ze ook in zo'n winkel zeggen: onze verontschuldigingen voor het ongemak. Zoeken wordt in de komende weken in de smartphone-app ingebouwd. En u kunt er nu al gebruik van maken als u via uw browser naar onze website volkskrant.nl gaat.

Hopelijk maken nieuwe features zoals onze videosectie het gemis enigszins goed. Graag beveel ik u de serie aan die prijswinnend fotografe Cigdem Yuksel maakte over jongeren in Israël: een verfrissende blik op de jubilerende staat. Of kijk 'Die ene patiënt' terug, een veelbekeken serie indringende interviews met artsen die van hun patiënten leerden.

Volgende stappen: meer-knoppen, lettergrootte instellen en artikelpagina’s

Direct na het zoeken van artikelen is wat ons betreft een functie aan de beurt die u al wel aantreft op onze website (ook mobiel): onder aan elke sectie een ‘meer’-knop. Zodat u niet alleen de meeste artikelen van de laatste 24 uur kunt vinden maar zo ver terug kunt als u wilt op één thema, zoals nieuws en achtergrond, columns en opinie of economie. Een veelgehoord verzoek is het kunnen aanpassen van de lettergrootte. Daar werken we ook aan. Verder komt er een grotere variatie aan in de opmaak van artikelpagina’s.

Denk mee: wat zou u graag nog zien in onze app?

Digitale producten zijn nooit af. Vroeger werden ze opgeleverd en moest je het er weer voor jaren mee doen. Maar tegenwoordig kunnen we sites en apps gelukkig voortdurend aanpassen aan de creativiteit van de redactie en aan behoeften van gebruikers. Die laatste lopen flink uiteen, dus iedereen helemaal bedienen kan nooit. Maar we staan zeer open voor goede ideeën. Dus heeft u wensen of suggesties, laat het ons dan weten.

Veel lees, kijk en luisterplezier!

Philippe Remarque

hoofdredacteur 

Meer over