Bertha's Vlaflip

Bedenkers van nieuw eten geven nieuw eten graag de herkenbare smaak van al bestaand eten.

Berthas Vlaflip is natuurlijk, vegan en mierzoet. Beeld
Berthas Vlaflip is natuurlijk, vegan en mierzoet.Beeld

Daarom zijn in het zuivelschap bakken kwark te vinden die naar appeltaart of citroenkwarktaart proeven. Vooral chipsfabrikanten zijn bedreven in het verpulveren van bijvoorbeeld stokbroodjes kruidenboter tot poeder voor over de aardappelschijven. De twee wintersmaken van Lay's heten bratwurst en kaasfondue.

Katja - van de apekoppen, biggetjes en flappies - heeft nieuw eten opgezadeld met de smaak van een hyperouderwets toetje. 'Een combinatie van vanillevla, frisse yoghurt en aardbeiensiroop in heerlijke zachte snoepjes.' Het zijn koeienkoppen met de allerafgezaagdste koeiennaam. Bertha's Vlaflip is 'loeilekker!' volgens Katja, en geschikt voor gelatinemijders. Op de zak zit een I love veggie-sticker en een groen hart dat benadrukt dat Bertha's Vlaflip enkel natuurlijke kleur- en smaakstoffen bevat.

De gele en witte dierensmoelen zijn mierzoeter dan I Will Always Love You van Whitney Houston en de vlaflipassociatie waardig. Maar je moet er niet aan denken dat je na een bord aardappelen, vlees en groente een glas vol koeienkoppen krijgt voorgezet.

Cijfer: 7

Meer over