Bertens verrast in Fez met knappe winst op Z-Afrikaanse Scheepers

ANP

FEZ - Kiki Bertens heeft woensdag de kwartfinales bereikt van het tennistoernooi in de Marokkaanse plaats Fez. De 20-jarige Nederlandse won in de tweede ronde in drie sets van Chanelle Scheepers. Bertens, die 149ste op de wereldranglijst staat, won met 7-5, 1-6, 6-3 van de Zuid-Afrikaanse nummer 43 van de wereld.

Arantxa Rus redde het niet in de tweede ronde. De Westlandse verloor van de Spaanse Laura Pous-Tio in twee sets: 3-6, 5-7.

Bertens boekte dinsdag in de eerste ronde tegen de Poolse Urszula Radwanska haar eerste zege in een WTA-toernooi. De winst op Scheepers betekende een nieuwe doorbraak. Ze profiteerde in de eerste set van de vele dubbele fouten die haar tegenstandster maakte (7-5). In het tweede bedrijf had Bertens niet veel in te brengen (1-6), maar in de beslissende set toonde ze de juiste mentaliteit en strafte ze de fouten van Scheepers genadeloos af.

De Wateringse speelt in de kwartfinale tegen de Spaanse Garbine Muguruza Blanco, wier Oostenrijkse tegenstandster Mayr-Acheitner opgaf na de eerste set verloren te hebben.

Als het sprookje van Bertens voortduurt, dan komt ze verder in het toernooi in elk geval niet Svetlana Koeznetsova tegen. De Russin kon bij 2-3 in de derde set van haar partij tegen de Roemeense Irina-Camelia Begu niet verder. De favoriete Spaanse Anabel Medina Garrigues bereikte de laatste acht wel.

undefined

Meer over