Bertens opnieuw snel ten onder

VAN ONZE SPORTREDACTIE

AMSTERDAM - Kiki Bertens is er maandag niet in geslaagd de tweede ronde van de US Open te bereiken. De Wateringse tennisster was in de eerste ronde niet opgewassen tegen Jie Zheng. Het werd na 1 uur en 2 minuten spelen 6-1, 6-3 voor de Chinese.

De 21-jarige Bertens reikte vorig jaar nog tot de tweede ronde op Flushing Meadows, maar kon die prestatie niet evenaren. Eerder dit jaar werd ze ook al in de eerste ronde van de andere drie grandslamtoernooien (Australian Open, Roland Garros en Wimbledon) uitgeschakeld.

Venus Williams heeft gisteren een op papier lastige openingswedstrijd overleefd. De Amerikaanse, die door blessureleed is gezakt naar de 60ste plaats op de wereldranglijst, won eenvoudig van de Belgische Kirsten Flipkens, met 6-1, 6-2.

Flipkens bereikte eerder dit jaar nog de halve finale van Wimbledon, haar beste prestatie ooit op een grandslamtoernooi. In New York, waar ze nog nooit verder kwam dan de derde ronde, was ze als twaalfde geplaatst. Venus Williams deed vorig jaar niet mee aan de US Open. Ze won het toernooi tweemaal, in 2000 en 2001.

De tennissters hadden maandag moeite met de harde wind. Agnieszka Radwanska trok zich daar echter weinig van aan en won haar eerste partij eenvoudig van de Spaanse Silvia Soler-Espinosa. Ook de Chinese Li Na, als vijfde ingeschaald, kende weinig moeite met haar eerste tegenstander, de Wit-Russische Olga Govortsova.

Bij de mannen was Rafael Nadal veel te sterk voor de Amerikaan Ryan Harrison: 6-4, 6-2, 6-2.

Kei Nishikori had de twijfelachtige eer als eerste tennisser van naam te worden uitgeschakeld. De als elfde geplaatste Japanner ging verrassend onderuit tegen Daniel Evans. De Brit had maar drie sets nodig: 6-4, 6-4, 6-2.

Het opvallendste nieuws kwam van buiten de baan. De 33-jarige James Blake kondigde aan dat het grandslamtoernooi op Flushing Meadows zijn laatste kunstje wordt. 'Ik wil de eer aan mezelf houden en niet van de baan gedragen worden', zei de Amerikaan. Blake maakte zijn afscheid bekend op een persconferentie voorafgaand aan de eerste wedstrijden. 'Ik heb veertien verdomd mooie jaren gehad en van iedere minuut genoten. Een mooiere carrière kon ik me niet wensen.'

undefined

Meer over