Berouwvolle juwelendief krijgt justitieel pardon

Khalilou Fadiga krijgt geen straf voor het stelen van een gouden collier uit een juwelierszaak in het Zuid-Koreaanse Daegu. De officier van justitie maakte dinsdag bekend dat de middenvelder van Senegal niet zal worden vervolgd....

Fadiga ontvreemdde de halsketting van 300 euro vorige week zondag. Op videobeelden was de diefstal te zien en de dader te herkennen.

De 27-jarige middenvelder, onder contract bij Auxerre, gaf het misdrijf toe en leverde de buit in. De diefstal was een uit de hand gelopen grap, verklaarde Fadiga. Hij had met ploeggenoten gewed dat hij het halssnoer zou durven stelen.

Justitie ziet de diefstal door de vingers. De schade was klein en bovendien staan de voetballers door het WK psychisch onder grote spanning, aldus de officier van justitie.

Het is onzeker of de aanvoerder van de Senegalese ploeg, Aliou Cisse, donderdag kan spelen tegen Denemarken. Cisse, een van de smaakmakers van de Afrikaanse ploeg in het openingsduel tegen Frankrijk, raakte geblesseerd tijdens de training.

Meer over