Bernie Sanders ontslaat 'honderden' medewerkers

Bernie Sanders heeft besloten zijn pijlen op de komende primaries in de staat Californië te richten, nadat zijn rivaal Hillary Clinton weer fors won in de voorverkiezingen van dinsdag. De senator uit Vermont wordt na zijn nederlagen van deze week gedwongen om 'honderden' campagnemedewerkers door het hele land te ontslaan, zegt hij in een interview met de New York Times.

Bernie Sanders. Beeld reuters
Bernie Sanders.Beeld reuters

'We willen zoveel mogelijk gedelegeerden winnen, dus hebben we op dit moment geen werknemers nodig in staten door het hele land', aldus Sanders. Alle mankracht gaat naar de 14 staten waar nog geen voorverkiezingen zijn geweest, waaronder Californië, qua inwoners de grootste staat van het land. Sanders gaf geen exact aantal voor de hoeveelheid mensen die ontslagen zullen worden, maar gaf wel aan dat veel mensen op straat zullen komen te staan: 'Het gaat om honderden werknemers.'

Sanders voegde eraan toe dat hij van plan is om alle 'geweldige mensen die ons hebben geholpen om zo ver te komen' weer in dienst te nemen, als hij de Democratische nominatie in de wacht sleept.

Hoewel de voorsprong van Clinton op Sanders na het winnen van de voorverkiezingen in Maryland, Pennsylvania, Connecticut en Delaware nog groter is geworden, denkt Sanders niet aan stoppen. Hij benadrukt dat hij in de race blijft tot de Democratische conventie van deze zomer, waar de genomineerde voor de presidentsverkiezingen later dit jaar officieel zal worden benoemd.

Meer over