NieuwsPresidentsverkiezingen VS

Bernie Sanders ondanks operatie toch bij tv-debat Democraten

De Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders heeft, een dag na te zijn gedotterd, bevestigd dat hij zal deelnemen aan het volgende debat tussen Democratische kandidaten. De 78-jarige Sanders kreeg twee stents ingeplant om een blokkade in de slagader te behandelen.

De Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders lijkt fit genoeg om zijn verkiezingscampagne voort te zetten.Beeld REUTERS

Sanders campagneteam maakte woensdag bekend dat de presidentskandidaat zijn activiteiten ‘tot nader order’ had opgeschort. Campagnewoordvoerder Joe Calvello bevestigde vandaag echter dat de senator van Vermont zal deelnemen aan het volgende televisiedebat, dat op 15 oktober uitgezonden wordt en plaatsvindt aan de universiteit in Ohio.

Sanders’ campagneteam verklaarde verder nog dat de 78-jarige senator in goede gezondheid verkeert na de ingreep. Sanders bevestigde zelf via Twitter ook zijn aanwezigheid bij het debat. ‘Ik kijk ernaar uit om onze visie voor het transformeren van ons land te delen bij het volgende debat. Ik heb het geluk over een goede gezondheidszorg te beschikken, maar miljoenen Amerikanen hebben dat niet. Zo’n 87 miljoen Amerikanen zijn onverzekerd of onderverzekerd. Dat is onacceptabel voor mij. We hebben Medicare voor iedereen nodig’, twitterde hij.

Blokkade in slagader

Sanders werd dinsdag opgenomen in een ziekenhuis in Las Vegas, nadat hij op een verkiezingsbijeenkomst in Las Vegas pijn ter hoogte van het hart voelde. Na een onderzoek werd een blokkade in de slagader vastgesteld. Daarom werden bij een operatie twee stents ingebracht.

Bernie Sanders is een belangrijke kandidaat voor de Democratische nominatie voor de presidentsverkiezingen van volgend jaar. Volgens de peilingen is hij in een felle strijd verwikkeld met twee andere zeventigers: voormalig vicepresident Joe Biden (76) en senator Elizabeth Warren (70).

In 2016 moest de linkse politicus het onderspit delven tegen Hillary Clinton in de strijd om de Democratische nominatie.

Meer over