Beperking alcoholreclame op formatietafel

De ChristenUnie gaat ervan uit dat een beperking van alcoholreclame in de formatie van een nieuw kabinet met CDA en PvdA geregeld kan worden....

ANP

‘Van alle drie de partijen heb ik het signaal gekregen om een pas op de plaats te maken. Ik ga ervan uit dat het tijdens de formatie op tafel ligt en wil de besprekingen niet voor de voeten lopen’, aldus Voordewind.

Met de beperking van reclame voor alcohol op radio, televisie en in bioscopen hoopt de ChristenUnie het drankmisbruik onder jongeren terug te dringen. CDA-Kamerlid Cisca Joldersma stelt dat de christendemocraten open de discussie over dit onderwerp aangaan.

Donderdag spraken de onderhandelaars Jan Peter Balkenende (CDA), Wouter Bos (PvdA) en André Rouvoet (ChristenUnie) opnieuw tot in de avond op landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum over het regeerakkoord van het nieuwe kabinet. Daar verblijven ze met hun secondanten sinds woensdag voor onderhandelingen onder leiding van informateur Herman Wijffels.

Veel onderwerpen kwamen ter sprake, zoals opnieuw de financiële afspraken rond het gewenste begrotingsoverschot en investeringen. Volgens ingewijden zijn er nog geen dossiers afgerond. De kans dat de onderhandelaars vrijdag, na afloop van hun driedaagse sessie, mededelingen kunnen doen over de vorderingen werd donderdagavond niet groot geacht.

VVD-vicepremier Gerrit Zalm leidt in elk geval vrijdagochtend de ministerraad. CDA-leider en premier Balkenende kan daarom in Hilversum blijven voor de formatiebesprekingen die tot aan het eind van de vrijdagmiddag doorgaan.

Meer over