Belgische zusters helpen V & L aan eerste winst

In de vrouwenhandbal-eredivisie wist Henzo/Swift door een overtuigende zege met 26-17, bij Hellas, de koppositie te behouden. De Roermondse landskampioen moet wel het goed spelende team van Zeeman Vastgoed/SEW naast zich dulden....

Van onze handbalmedewerker

GELEEN

Verrassend was de zege van de andere debutant, AAC. De ploeg uit Arnhem won van het tot nu toe zwakke Broekhuis/Ancora met 20-18.

Ongetwijfeld de spannendste wedstrijd speelde zich af in sporthal Glanerbrook in Geleen. Hier ontving thuisclub Koenders/V & L de vrouwen van HC Westland. De jeugdige Geleense ploeg begon, net als de eerste twee duels, vrij zwak. Gelukkig hield coach Gabrie Rietbroek zijn ploeg wakker door de vrouwen luidkeels tot de orde te roepen. De drie zusjes Vanwingh vormden een uitstekende motor. De Belgische internationals namen de ploeg op sleeptouw en zodoende bleef de schade tot aan de rust beperkt tot 7-9.

Na rust gaf de conditie de doorslag. De jonge Geleense ploeg had binnen enkele minuten de stand gelijk getrokken, 9-9. De dadendrang van de Belgische zusjes, Melanie, Valarie en Stephanie, leverde de nodige strafworpen op voor de thuisploeg. Hierdoor kwam V & L aan de leiding.

Even kon Westland, door routinier Jolanda de Kok, terugkomen, maar V & L wilde de eerste zege niet uit handen geven. Met 17-14 werd ten slotte de winst luid bejubeld met de Belgische troeven als middelpunt.

Vandaag wordt in Emmen de topper gespeeld tussen Anova/E & O en Volewijckers.

Stand: eredivisie vrouwen: Swift 3-6, SEW 3-6, E & O 2-4, De Volewijckers 2-4, Hellas 3-2, V & L 3-2, AAC 1899 3-2, HC Westland 3-2, Ancora 3-0, Olympia 3-0.

Meer over