Belgische autoriteiten vinden drie huizen daders Parijs

In België zijn drie huizen gelokaliseerd waarin de dodelijke terreuraanslagen in Parijs op 13 november zijn voorbereid. Dit meldt de Belgische openbaar aanklager. Het gaat om twee appartementen en één huis, alle drie gehuurd onder valse namen.

Soldaten tijdens de inval in Saint-Denis. Archiefbeeld ter illustratie. Beeld AP
Soldaten tijdens de inval in Saint-Denis. Archiefbeeld ter illustratie.Beeld AP

De huur van de huizen werd contant betaald door de verdachten van de aanslagen. De appartementen zijn in Brussel en Charleroi, het huis staat in Auvelais, zo'n 55 kilometer ten zuiden van Brussel. Alle locaties waren gehuurd voor de duur van een jaar.

Het Belgisch onderzoeksteam vond dna-sporen, vingerafdrukken en matrassen van Bilal Hadfi, die zichzelf heeft opgeblazen tijdens de aanslagen, en van Abdelhamid Abaaoud, het vermeende brein achter de aanslagen. Abaaoud werd gedood in Saint-Denis, een Parijse voorstad, op 18 november tijdens een grootschalige politieactie.

Vorige week meldden Belgische rechercheurs de vondst van een plek waar de bomgordels van Parijs zouden zijn gemaakt: in een appartement in de Brusselse deelgemeente Schaarbeek. Ook dit appartement werd onder een valse naam gehuurd door één van de aangehouden verdachten. De naaimachine stond nog in het appartement. Ook is een vingerafdruk gevonden.

De politieactie in Saint Denis. Beeld AP
De politieactie in Saint Denis.Beeld AP
Meer over