BELGIE

De Berlijnse choreografe Sasha Waltz en haar gezelschap treden vrijdag en zaterdag op in DeSingel met de productie Allee der Kosmonauten....

Antwerpen

Jan Fabre choreografeerde en regisseerde vier avondvullende solo's onder de noemer 'Vier Temperamenten'. Fabre werkte voor elk stuk steeds samen met een van zijn (ex-)dansers Renée Copraij, Wim Vandekeybus, Marc Vanrunxt en Annamirl Van der Pluijm. In deSingel op 4, 5, 6 en 8 november Lichaampje, lichaampje aan de wand, de solo die Fabre voor Vandekeybus maakte en die resulteerde in een theatermonoloog over de relatie tussen een mannelijke danser en een vrouwelijke fotografe. Op 11, 12, 13 en 14 november The very seat of honour, de solo voor Renée Copraij op muziek van Xenakis en Robert Fripp.

Brugge

In Kunstcentrum Oud Sint-Jan, Mariastraat 38, een tentoonstelling van 106 werken van Dalí uit de Albareto-collectie. Laatste weekeinde.

Voor het eerst toont de Banque Paribas een grote selectie uit haar kunstcollectie die vier eeuwen kunst omvat. Religieuze beelden en schilderijen uit de 16de en 17de eeuw en uit de 19de en 20ste eeuw Ensor, Claus, Khnopff, Spilliaert, Floris Jespers, René Margritte en Paul Delvaux. In het Paleis van Schone Kunsten, t/m 4 januari.

Gent

In het Museum voor Schone Kunsten Paris-Bruxelles, Brussel-Parijs, een reconstructie van de culturele dynamiek tussen de 19de-eeuwse centra Brussel en Parijs, t/m 14 december.

Mouscron

Olieverfschilderijen, prenten en etsen van Paul Delvaux (1897-1994), t/m 16 november in Centre Marius Staquet.

Neerpelt

In De Dommelhof van 5 t/m 9 november een Internationaal Poppenfestival met vijftig voorstellingen uit België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, de Verenigde Staten en Spanje. Naast voorstellingen met poppen, marionetten, objecten en papieren figuren ook producties van choreografen die het grensgebied tussen dans en beeldend theater verkennen. Informatie tel. 0032.11.642705.

Meer over