BELGIE

Rubens is als schilder wereldberoemd. Bijna vergeten is het andere, zogenaamde rubenstextiel: kant en borduurwerk geïnspireerd op de Rubensgrafiek. In het Hessenhuis, Falconrui 53, t/m 5 oktober onder meer monumentale wandtapijten, tafelkleden en kant....

Antwerpen

Tot en met 15 augustus exposeren leerlingen van SISA (fotografie, audiovisuele kunst en vrije beeldende kunst) examenwerk in het Atrium van ATAB, d'Herbouvillekaai 80.

De grote zomertentoonstelling in het beeldenpark Middelheim is dit jaar gewijd aan de grote Britse beeldhouwer Anthony Caro (t/m 17 augustus).

Brussel

Op de Esplanade van het Jubelpark wordt elke vrijdag- en zaterdagavond een drive-in-movie gedraaid. Op het programma staan Mission Impossible, Independence Day, The English Patient e.v.a. Autolozen zijn ook welkom, er zijn knusse zitplaatsen. Inf: 00-32-23465949.

De Italiaanse kunstenaar Alberto Burri is een belangrijke vertegenwoordiger van de 'informele schilderkunst'. In zijn schilderijen gebruikte hij jute, teer en ander organisch materiaal. In het Paleis voor Schone Kunsten is een groot overzicht van Burri te zien, die twee jaar geleden op 80-jarige leeftijd overleed. Tot en met 17 augustus.

In het Jubelparkmuseum De verzameling Tervuren 1897 met art nouveau van de wereldtentoonstelling uit 1897. Tot half september.

Hoogstraten

Elf orkesten uit het Caribisch gebied spelen salsa, merengue, soca, cumbia en vallenato tijdens de Antilliaanse Feesten in Hoogstraten op 8 en 9 augustus. Met Alfredo Gutierrez (Colombia), de Blue Ventures (Trinidad), Bredda David (Belize), Klimax (Cuba), La India Canela (Dominicaanse Republiek) en Tabou Combo (Haïti). Tel. 00-32-33143732; http://www.innet.be/caribfestival

Oostende

Het Museum voor Moderne Kunst toont t/m 5 oktober een retrospectief van landschapsschilder Emile Claus (1849-1924).

Meer over