BELGIE

Het Toneelhuis presenteert Ritter, Dene, Voss van Thomas Bernhard door Cie. De Koe. Een regie van Peter van Kraaij. Première vanavond in de Bourla Schouwburg....

Antwerpen

De Tsjechische violiste en zangkunstenares Iva Bittova geeft zondag 7 maart om 15 uur een familievoorstelling in Luchtbal. Het trio van pianist Paul Bley, bassist Gary Peacock en drummer Paul Motian treedt daar vrijdag 12 maart op.

In Sportpaleis Antwerpen zaterdag 13 maart Caribbean Festival met onder anderen Celia Cruz, José Alberto 'El Canario'r, Maraca & Otra Vision.

Het Museum van Hedendaagse Kunst presenteert recent werk van Elly Strik en video's en installaties van Jean-Claude Ruggirello, t/m 11 april.

Theater Zuidpool speelt Pterodactylus van Nicky Silver in een regie van Koen De Sutter en een vertaling van Benno Barnard. Première vrijdag, voorstellingen t/m 17 april. Informatie: 00.32.3.2315758.

In het Museum voor Fotografie, Waalse Kaai 47, een overzicht van de Zweedse fotograaf Anders Petersen (1944); 'Schoolblues' toont foto's van Marc Steculorum, t/m 28 maart.

Tel. 00.32.32162211.

Brugge

Het kwartet van de Italiaanse rietblazer Carlo Actis Dato speelt zaterdag 6 maart in De Werf. Woensdag 10 maart is daar een soloconcert door pianiste Marilyn Crispell.

Brussel

De Britse kunstenaar Mark Wallinger is geïnteresseerd in de wijze waarop factoren als geld, sociale klasse, status en nationaliteit het individue vormen. Het Paleis voor Schone Kunsten presenteert zijn schilderijen, video's en installaties, 5 maart t/m 25 april; tegelijkertijd begint in het paleis een tentoonstelling van het zwartwitwerk van Jan Vercruysse, 5 maart t/m 2 mei.

Quartett, een tekst van Heiner Müller, wordt uitgebracht als coproductie van het toneelgezelschap Stan en dansgezelschap Rosas. Müller baseerde zich op de roman 'Les Liaisons Dangereuses' van De Laclos. Van 4 t/m 8 maart in het Lunatheater. Reserveren tel. 00.32.22015959.

De Koninklijke Vlaamse Schouwburg speelt Oom Wanja van Tsjechov in een regie van Albert Lubbers, t/m 14 maart in KVS, Lakensestraat 146. Informatie: tel. 00.32.2.2176937.

Gent

In het Museum voor Schone Kunsten Vlaamse en Europese schilder- en beeldhouwkunst rond 1900, gezien door de ogen van de Gentse kunstliefhebber en mecenas Fernand Scribe, en een overzicht van de volledige verzameling etsen van James Ensor, die het museum onlangs aankocht. Tot en met 14 maart.

Meer over