BELGIE

16 Small installations is een tentoonstelling van Ilya Kabakov in het Mukha, t/m 23 augustus...

Antwerpen

Tot eind augustus in het Museum voor Fotografie (Waalse kaai) ID entiteit van Pool Andries, de kerntentoonstelling van de manifestatie Zomer van de fotografie.

In Lokaal 01 (Verbrande Entrepotstraat 9) t/m 25 juli een tentoonstelling van de Noor Viel Bjerkeset Andersen, in het kader van de Zomer van de fotografie.

Photographie 1896-1898 is de zomertentoonstelling van het Jubelparkmuseum. In 1896 kocht de Belgische overheid een groot aantal foto's die een begin hadden kunnen zijn van het eerste museum van de fotografie ter wereld. Honderd jaar later alsnog een presentatie. Tot en met 6 september.

In antiquariaat Rossaert t/m 15 augustus Portraits d'Artistes, portretten die de Belgische fotograaf maakte van bekende kunstenaars als Ensor, Magritte, Permeke, Queneau, Tytgat, Vian e.a.

In het Archief en Museum voor het Vlaamse Cultuurleven (Minderbroedersstraat 22) De schrijver en zijn biotoop, schrijversportretten van Carine Demeter (t/m 26 september) en een tentoonstelling over Gerard Walschap t.g.v. zijn honderdste geboortedag (t/m 29 augustus).

In het openluchtmuseum voor beeldhouwkunst Middelheim een tentoonstelling van Franz West, t/m 16 augustus.

De Engelsman Ken Caswell regisseerde Hans Peter Janssens, Hilde Norga, Addo Kruizinga e.a. in Misérables. Voor onbepaalde tijd in de Antwerpse Stadsschouwburg.

Gent

Meaning is Moist is een tentoonstelling van Suchan Kinoshita in het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst. Tot en met 31 juli.

Knokke

In Cultureel Centrum Scharpoord t/m 27 juli het 37ste Internationale Cartoonfestival, met dit jaar een nadruk op Brazilië.

Watou

Voor het verdwijnt en daarna is het motto voor de poëziezomer Watou. Museumdirecteur Jan Hoet koos dit jaar de kunst en de gedichten, en voegde daar theater aan toe. Op het lijstje van Hoet staan dertig kunstenaars, die allemaal voorkomen in de collectie van zijn Stedelijk Museum Actuele Kunst Gent, onder wie Joseph Beuys, Wim Delvoye, Marlène Dumas, Jan Fabre, Mario Merz en Thomas Schütte. De gedichten komen o.a. van H.H. ter Balkt, Hugo Claus, Rutger Kopland, en Jean Pierre Rawie. Tot en met 6 september.

Meer over