BELGIE

In het MUHKA (Leuvenstraat 32) t/m 29 maart De tuin, de nacht en het afscheid, een tentoonstelling van Michel Huisman (1957)....

Antwerpen

De Koninklijke Nederlandse Schouwburg speelt Ibsens John Gabriel Borkman in een regie van Karst Woudstra. Door grootheidswaan en machtsgeilheid gedreven offert een bankdirecteur zijn familie op. Tot eind februari in de KNS Bourlaschouwburg.

Brussel

Geschilderde miniatuurportretten hadden in de tijd dat de fotografie nog niet bestond de functie die fotoportretten later zouden vervullen. De Kredietbank aan de Grote Markt wijdt een tentoonstelling aan het Romantisch miniatuurportret in België met daarin centraal het werk van miniaturist Louis-Marie Autissier. Van 19 februari t/m 19 april.

Gent

Victoria maakt de balans op. Onder de titel Gang of four presenteert het theater vier kleine producties uit eigen stal uit het afgelopen seizoen, in verschillende theaters in Gent. Op 13, 14 en 17 februari Alles is zeer goed van Diederik Peeters in het eigen theater aan het Fratersplein 7; Shirtologie van Jérome Bel en de Victors (Victoria, 18, 19 en 20 februari), Auri Sacra Fames door Latrinité (Nieuwpoorttheater, Nieuwpoort 35, 18, 19 en 20 februari); Kung fu door Korstmos (Moods, Dendermondsesteenweg 140, 18, 19 en 20 februari).

Jan van Dyck bewerkte Eros en de eenzame man van Louis Paul Boon tot een monoloog. Het is de bekentenis van een eenzame, verbitterde man die zijn hele leven heeft gezwegen. 'Een droefgeestig en schandelijk pornoverhaal', luidde de ondertitel van de gelijknamige roman. Door Tom van Dyck, op 19, 20 en 21 februari in De Vooruit.

Otegem

Een jaar geleden hadden Jan Fabre en Ilya Kabakov in New York hun eerste 'artistieke' ontmoeting: Kabakov vermomt als vlieg, Jan Fabre in de gedaante van een kever. De conversatie tussen de vlieg en de kever leverde een film op, die samen met tekeningen van beide kunstenaars te zien is in de Deweer Art Gallery op de tentoonstelling Een ontmoeting/ Vstrecha - Jan Fabre & Ilya Kabakov. Tot en met 15 maart.

Tervuren

Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika viert het eeuwfeest onder meer met een overzicht van kunst uit Zimbabwe (t/m 30 april).

Meer over