BELGIE

Vlaanderen heeft nu ook zijn eigen Misérables. De Engelsman Ken Caswell regisseerde Hans Peter Janssens, Hilde Norga, Addo Kruizinga e.a....

Antwerpen

In het Museum voor Fotografie, Waalse Kaai 47, een tentoonstelling van Lynne Cohen, nog t/m 14 juni.

De World Press Photo-expositie staat nog t/m 14 juni in het Provinciaal Museum voor Fotografie.

Brussel

Op 16 juni in de Muntschouwburg de première van The Turn of the Screw, Brittens opera naar het verhaal van Henry James. Een enscenering van Keith Warner. Antonio Pappano leidt het Symfonieorkest van de Munt. Voorstellingen ook op 17, 19, 23, 25, 26 en 30 juni, 2 en 3 juli om 20 uur en op 14, 21 en 28 juni om 15 uur. Informatie tel. 00.32.2.22912.11.

In het Paleis voor Schone Kunsten een tentoonstelling van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge (1955). Hij maakt tekeningen en grafiek, is acteur, filmregisseur en scenarist. Van 22 t/m 25 juni is in de Amsterdamse Stadsschouwburg zijn eerste operaproductie (Monteverdi's 'Il Ritorno d'Ulisse') te zien, een combinatie van poppentheater en tekenfilm. Kentridge's hele werk is doordrongen van de Zuid-Afrikaanse sociale en politieke realiteit. Tot en met 23 augustus.

In het Paleis voor Schone Kunsten, Austria im Rosennetz, een tentoonstelling waarin Harald Szeemann filosofeert over 'visionair Oostenrijk'. Tot en met 12 juli.

Gent

In De Vooruit presenteren twee leerlingen van P.A.R.T.S, de dansopleiding van Anne Teresa De Keersmaeker zich: van Salva Sanchis is de choreografie 'Less than a Moment' een stuk voor vijf dansers (16 juni); 'Elea: Sphingein' door Arco Renz is een dansvoorstelling over verlangen (18 juni).

Tervuren

De tentoonstelling Het tweede gezicht in het Afrikamuseum bestaat uit zo'n 150 maskers uit West-Afrika. Tot en met 29 november.

Meer over