BELGIE

In de repetitieruimte van toneelgroep De Tijd (Sint-Paulusstraat 23) exposeert Patrick De Spiegelaere zijn theaterfoto's. Tot en met 4 april, maandag t/m zaterdag van 14 tot 17 uur....

Antwerpen

In deSingel van 25 t/m 28 maart het Ballett Frankfurt van William Forsythe met 'The The', 'Duo', 'Artifact II' en 'Of any if and'.

In de Koningin Fabiolazaal (Jezusstraat 28) t/m 28 maart Vier materies - vier musea, een selectie uit de rijke verzamelingen van de vier musea van de provincie Antwerpen voor fotografie, zilver, diamant en textiel.

Brussel

In de Fondation pour l'Architecture (Kluisstraat 55) de tweeledige tentoonstelling De stad in woorden die ook voor kinderen geschikt is. 'De alledaagse stad' toont tekeningen, foto's, maquettes van gebouwen en openbare plaatsen die men dagelijks tegenkomt in de stad. 'De gedroomde stad' brengt de bezoeker in een niet bestaande stad: drijvend, ondergronds, in de ruimte, de spookstad. Van 24 maart t/m 28 juni.

Van 19 t/m 29 maart in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg Othello van Shakespeare in de regie van Franz Marijnen.

Het grote overzicht van de Belgische surrealistische schilder René Magritte in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, wordt gehouden ter gelegenheid van Magritte's 100ste verjaardag. Het omvat ruim tweehonderd werken, afkomstig uit de eigen collectie, en uit collecties en privéverzamelingen wereldwijd. Tot en met 28 juni.

Het festival voor hedendaagse muziek Ars Musica: op 19 maart beginnen de masterclasses compositie door Brian Ferneyhough; op 20 maart het London Symphony Orchestra o.l.v. Pierre Boulez. Op 21 maart Klangforum Wien. Het festival duurt tot en met 4 april; informatie tel. 00.32.2.5034990.

De tentoonstelling C'est la vie in het Centre d'Art Contemporain bestaat uit werk van Sally Mann, Lucy Gunning, Joachim Mogarra, Erwin Wurm, Joel Bartolomeo en Stefan Banz. Tot en met 18 april.

Gent

In de Vlaamse Opera de première van Tristan und Isolde van Wagner o.l.v. Silvio Varviso, in een regie van Willy Decker. Nog op 21 en 24 maart, steeds om 18.30 uur.

In het Archief en Museum van de Socialistische Arbeidersbeweging (AMSAB) in de Bagattenstraat t/m 27 maart The Chairman Smiles, een verzameling affiches uit de voormalige Sovjet-Unie, Cuba en China.

Hasselt

De beeldende kunstenaars Karin Arink, Rolly Brouwer, Ludovicus, Karen Oldenburg en Mitsue Togawa lieten zich inspireren door stoffen en kleding. Stof tot nadenken, t/m 26 april in het Stedelijk Modemuseum.

Knokke

Het Internationale fotofestival Knokke-Heist duurt van 28 maart t/m 26 april en biedt op verschillende plaatsen in Knokke humoristische en kunstfoto's van deelnemers uit 35 landen. Tel: 00.32.42211011.

Meer over