BELGIE

In het Koninklijk Paleis werken op papier van Lukas Vandenabeele, t/m 6 juli...

Antwerpen

In het Provinciaal Museum Sterckshof - Zilvermuseum, t/m 13 juli de expositie Zilver van baron Caroly.

In Démian, Wolstraat 9, tot en met 7 juni de fototentoonstelling Lezen & Schrijven, Foto's van Selleslags. Schrijversportretten van onder anderen W.F. Hermans, Hugo Claus en Leonard Nolens, gemaakt in de periode 1943-1997.

Brussel

Het Kaaitheater presenteert op 24, 27 t/m 31 mei en van 3 t/m 7 juni in de Kaaitheaterstudio's aan de Onze Lieve Vrouw van Vaakstraat 81 Maria Salomé van Peter Verhelst in een regie van Jan Ritsema. Met o.a. Tamar van den Dop, en Robby Cleieren.

Gent

In de serie Mozart/da Ponte-opera's brengt de Vlaamse Opera de derde productie, Così fan tutte onder muzikale leiding van Lawrence Renes. De enscenering is van Guy Joosten. Op 23 mei om 19.30 uur.

In het Nieuwpoorttheater op 22, 23, 24 en van 28 t/m 31 mei Napels, de eerste eigen productie van het onlangs verbouwde theater. Een vertelproject van Johan Dehollander en Arne Sierens, gebaseerd op het in 1993 gespeelde 'Dozen'.

Leuven

In de Universiteitsbibliotheek van de KU Nature Morte??, een tentoonstellingsproject rond kunst en ecologie. Met onder meer werk van Voebe de Gruyter, Gorik Lindemans, Luc Tuymans en Kris Vanhemelryck. Op negen locaties, waaronder de Predikherenkerk, het Vrijthof, de Universiteitsbibliotheek, het Stedelijk Museum en het Provinciaal Museum Van Humbeck-Piron. Tot en met 23 mei.

Meer over