BELGIE

In Galerie Ronny van de Velde (IJzerenpoortkaai 3) nieuw werk van Jan Fabre, Rob Scholte en Edward Lipski, t/m 14 december....

Antwerpen

Brugge

In Kunstcentrum Oud Sint-Jan, Mariastraat 38, t/m 2 november een tentoonstelling van 106 werken van Dalí uit de Albareto-collectie, de grootste verzameling aquarellen en doeken van Salvador Dalí. Brussel In galerie Xavier Hufkens is t/m 31 oktober een installatie te zien van Jan Vercruysse. De Fondation pour l'Architecture, Rue de l'Ermitage 55, presenteert werk van de Canadese architect/kunstenaar Melvin Charney, wiens schilderijen de stad als thema hebben. Tot en met 5 november.

Charleroi

Rodin et la Belgique, t/m 14 december in Palais des Beaux-Arts. Deinze Vijftig jaar geleden overleed de

Deinze

Vijftig jaar geleden overleed de Belgische moderne schilder Gustave van de Woestyne (1881-1947). Ter gelegenheid daarvan in Museum van Deinze en de Leiestreek een overzicht van zijn werk, t/m 14 december.

Gent

In het Museum voor Schone Kunsten Paris-Bruxelles, Brussel-Parijs. De tentoonstelling biedt een reconstructie van de culturele dynamiek tussen de 19de-eeuwse centra Brussel en Parijs, die belangrijke kunstenaars als Baudelaire, Rops, Zola, Monet, Manet, Ensor, Gauguin, Horta, Rodin e.a. heeft voortgebracht, t/m 14 december. Arca speelt Broken Glass van Arthur Miller, dat niet eerder in het Nederlands werd gespeeld. Een regie van Christophe Ameye. Voorstellingen in het theater aan de Lieve, t/m 31 oktober elke dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Mons

In Musée des Beaux-Arts, Rue Neuve 8, een overzicht van portretten, naakten, stillevens en landschappen van Louis Buisseret, t/m 4 januari.

Mouscron

Olieverfschilderijen, prenten en etsen van Paul Delvaux (1897-1994), t/m 16 november in Centre Marius Staquet. Otegem De tentoonstelling Panamarenko 1967-1997 in Deweer Art Gallery biedt een overzicht van de belangrijkste werken van deze Belgische kunstenaar. Nog tot en met zondag .

Meer over